Na sbírkovém kontě lze podpořit zhotovení nových soch pro Velehrad


Arcibiskupství olomoucké vyhlásilo veřejnou sbírku k podpoře zhotovení a osazení nových soch sv. Cyrila a Metoděje, které mají doplnit pilíře lemující vstup do poutního areálu na Velehradě. Rozpočet uměleckého díla, jehož autory jsou brněnští sochaři Vladimír Matoušek a Radim Horák, je vyčíslen částkou 688 500 Kč.

Osobou oprávněnou jednat jménem právnické osoby ve věci sbírky, pro jejíž konání získalo Arcibiskupství olomoucké (AO) osvědčení od Olomouckého kraje, je vedoucí turistického centra AO Martin Kučera. Sbírka je prováděna třemi formami.

Zhotovení soch lze podpořit zasláním příspěvku na sbírkové konto 44336622/ 0800, které bylo za tímto účelem zřízeno u České spořitelny, a.s., nebo složit hotovost do pokladny Arcibiskupství olomouckého v budově kurie na Biskupském nám. 2.

Dále bude možné přispět do dvou zapečetěných pokladniček, z nichž jedna bude umístěna v kryptě olomoucké katedrály sv. Václava, kde jsou i prezentovány soutěžní návrhy soch. Druhá bude od Dnů dobré vůle instalována v kapli Cyrilce na Velehradě, kde si budou moci zájemci po dobu letních prázdnin prohlédnout i předlohy pro velehradské sochy.

K podpoře uměleckého díla vyzvala své členy i Matice velehradská z.s., která dle stanov chce zachovat charakter Velehradu jako poutního místa, vytvářet zázemí pro poutníky a turisty či nabízet jim duchovní i kulturní program. Rádi bychom i Vás pozvali ke spoluúčasti na tomto díle formou finančních příspěvků i modlitby za jeho zdar. Za podporu a modlitby děkujeme.

(Leták sbírky ve formátu pdf)

Martin Kučera

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu