Na Svatém Kopečku vyvrcholily oslavy 20 let Sekce pro mládež ČBK


Foto: tisk.cirkev.cz

Mší svatou v bazilice Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku u Olomouce vyvrcholily v sobotu 5. března 2011 oslavy dvaceti let působení Sekce pro mládež ČBK. Na místě, kde se v roce 1995 setkal s mladými lidmi České republiky papež Jan Pavel II., se v tento den sešlo mnoho současných i bývalých pracovníků a také všichni tři kněží, kteří sekci během uplynulých dvaceti let vedli.

Praha: Svatý Kopeček byl vybrán zcela záměrně. Zde se v roce 1995 odehrálo setkání Jana Pavla II. s mládeží České republiky, které on sám nazval „nejoriginálnějším setkáním s mládeží“, které prožil. Několik desítek bývalých či současných členů Sekce pro mládež prožilo den v rodinné atmosféře. Někteří přijeli i se svými rodinami, a tak bylo přítomno i nemálo dětí.

Současný ředitel Sekce pro mládež ČBK P. Vít Zatloukal se zmínil o velikých Božích věcech, které můžeme vidět ve svém životě a kolem sebe, když se díváme otevřenýma očima. Je radostí, když zjistíme, že jsme mohli být nástrojem toho velkého v životě druhých. Jeho předchůdce P. Jan Balík poděkoval všem, kteří vážili cestu a přijeli prožít den nejen ve vzpomínkách, ale především ve vzájemném povzbuzení a v modlitbě díkůvzdání.

Foto: tisk.cirkev.czPo úvodních pozdravech a vzpomínání byla slavena mše svatá, kterou celebroval P. Miroslav Šimáček, který stál u založení Sekce a vedl ji v prvních deseti letech. Připomněl, že nikdy nešlo o úřad, ale o živé tělo církve a o podporu života konkrétních mladých lidí.

V současnosti připravuje Sekce pro mládež ČBK kromě běžné činnosti (např. kurzy animátorů) účast mladých lidí na letošním XXVI. světovém dnu mládeže v Madridu (15.-21. srpna 2011) a začíná s přípravou 5. celostátního setkání mládeže, které se bude konat od 14. do 19. srpna 2012. Již dnes nabízí platformu a zve ke spolupráci všechny, kteří se chtějí na těchto aktivitách podílet.

P. Vít Zatloukal, zdroj: tisk.cirkev.cz

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu