Na Velehradě v říjnu proběhne celostátní katechetický kongres


Již VIII. celostátní kongres katechetů pořádá na Velehradě o podzimních prázdninách Katechetická sekce České biskupské konference ve spolupráci s Centrem pro katechezi v Olomouci a dalšími diecézními centry. Tématem setkání ve dnech 26.-29. října 2011, na které se lze již nyní hlásit skrze elektronický formulář, je „Křesťanská iniciace“.

Olomouc: V probíhajícím Roku křtu, který směřuje k oslavám 1150. výročí příchodu věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu, pořádá Katechetická sekce České biskupské konference již VIII. Celostátní kongres katechetů s tématem „Křesťanská iniciace“. Za místo konání byl zvolen Velehrad, a to právě s ohledem na blížící se výročí svatých soluňských bratří.

Na programu setkání, které začne registrací ve středu 26. října večer a skončí v sobotu 29. října mší svatou, které bude předsedat olomoucký arcibiskup Jan Graubner, je řada přednášek, práce ve skupinách i doprovodný program. S příspěvky na jednotlivé aspekty křesťanské iniciace vystoupí například Mons. Aleš Opatrný, P. Jan Kotas, P. František Kunetka, ThLic. Marie Zimmermannová, doc. Ludvík Dřímal nebo Mons. Jan Graubner. Detailní program je k nahlédnutí na stránkách Katechetické sekce ČBK.

Přihlašovat se k účasti na kongresu lze formou elektronického formuláře, který je dostupný na adrese katreg.kamna.net.

(gra)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu