Na webu arcibiskupství je k nahlédnutí výroční zpráva


Informace o důležitých událostech uplynulého roku, statistiky ze života olomoucké arcidiecéze i přehled jejího hospodaření nabízí výroční zpráva za rok 2016, která byla zveřejněna na diecézním webu.

„Výroční zpráva nabízí příležitost připomenout si události uplynulého roku a snad také je lépe zařadit do souvislostí či inspirovat se k dalším krokům. Ani nejlepší výroční zpráva nemůže zachytit všechno, a už vůbec ne události skutečně duchovní, o kterých se nepíše a které nejsou ve statistikách, a přesto jsou důležité,“ píše v úvodu dokumentu arcibiskup Jan Graubner a děkuje všem, kdo se na popisovaných událostech podíleli.

Čtyřiačtyřicetistránkový dokument nabízí základní údaje o olomoucké arcidiecézi. Zmiňuje mimo jiné, že v roce 2016 k ní přináleželo 231 kněží a působilo zde 28 řeholních řádů a společenství. Nedělních bohoslužeb se pravidelně účastnilo přes 91 tisíc věřících, bylo uděleno téměř 4,7 tisíce křtů, více než tisíc osob přijalo svátost biřmování, 2,5 tisíce jich poprvé přistoupilo ke svatému přijímání a před zástupcem církve bylo uzavřeno na 1,4 tisíce sňatků.

Kronika minulého roku zachycuje významné události, jako byla oslava Svatého roku milosrdenství nebo účast mladých lidí na Světovém dni mládeže v Krakově. Oddíl věnovaný pastoraci pak zmiňuje mimo jiné děkanátní setkání dětí navštěvujících výuku náboženství, „Večer milosrdenství“ pro mladé lidi, několik setkání pro nezadané i pro neúplné rodiny, semináře pro manžele a rodiče nebo pouť nemocných ke svaté bráně.

Samostatné kapitoly postihují novinky v oblasti Charity, církevního školství i kultury a v oddílu věnovaném hospodaření se lze dočíst, že arcibiskupství a jemu podřízené farnosti společně hospodařily s příjmy ve výši 671,8 mil. Kč a jejich výdaje dosáhly 655,5 mil. Kč. Výroční zprávu lze najít na této stránce.

(gra)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu