Nabídka průvodcovské služby v olomouckých kostelích se letos rozšíří


Během nadcházející turistické sezóny, tedy od 25. dubna do 30. září 2013, budou turisté v Olomouci opět moci navštívit vybrané kostely a prohlédnout si je i s výkladem průvodce. Nabídka otevřených chrámů se letos rozšíří i o baziliku na Svatém Kopečku.

Olomouc: Informaci přinesl server Olomoucké novinky, který cituje mluvčí olomouckého magistrátu Janu Doleželovou. Podle ní Rada města Olomouce schválila poskytnutí příspěvku ve výši 573 tisíc korun a návštěvníci tak budou moci nahlédnout do šesti kostelů ve městě.

Oproti předchozím rokům se letos nabídka průvodcovských služeb v olomouckých kostelích rozšíří. Průvodcovské služby bude možné například využít častěji v dominikánském kostele Neposkvrněného početí Panny Marie v Sokolské ulici, kde v minulém roce byla tato služba pouze v pondělí, sobotu a neděli. Nyní už bude mít tento kostel stejný režim jako ostatní. Úplnou novinkou v seznamu otevřených kostelů je pro tento rok Bazilika Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku.

V roce 2012 byla návštěvníkům zpřístupněna katedrála sv. Václava s kryptou, dále kostely sv. Mořice, sv. Michala, Panny Marie Sněžné a Neposkvrněného početí Panny Marie a rovněž dvě kaple: Sarkandrova kaple a kaple ve sloupu Nejsvětější Trojice.

Zdroj: www.olomouckenovinky.cz


 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu