Nová kniha Tomáše Halíka má svůj původ v Olomouci


Olomouc již po několikáté poctil ve středu 21. listopadu 2012 svojí návštěvou Mons. Tomáš Halík, který přednášel v aule Filozofické fakulty Univerzity Palackého u příležitosti vydání své nové knihy „Chci, abys byl“ s podtitulem „Křesťanství po náboženství“. Před přednáškou si návštěvníci mohli nechat knihu podepsat.

Olomouc: O přednášku byl veliký zájem nejen mezi studenty univerzity, ale i širokou veřejností, která tvořila většinu posluchačů. Ačkoliv byl začátek přednášky ohlášen na pátou hodinu, už o půl páté byla obsazena téměř všechna sedadla v aule. Nedostatek míst na sezení však návštěvníky od účasti na přednášce neodradil, posedali si na zem nebo postávaly okolo zdí.

Hned na začátku Mons. Halík vysvětlil poněkud úsměvné okolnosti vzniku knihy, k jehož napsání jej před několika lety inspiroval jeden z účastníků na přednášce právě zde v Olomouci. Během svého povídání nabídl Mons. Halík posluchačům také mnoho témat a myšlenek k rozjímání.

Po hodinové přednášce byl dán prostor pro otázky a diskuzi. Došlo také na aktuální téma majetkového narovnání, které Mons. Halík podle svých slov očekával, ale jak sám dodal, je spíš filozof než ekonom.

Na závěr přednášky byl přednášející odměněn bouřlivým potleskem a svou návštěvu zakončil na studentské mši svaté v kostele Panny Marie Sněžné.

Martina Mátlová

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu