Nové číslo časopisu Rodinný život: Jsem bez práce


Další číslo časopisu Rodinný život s názvem „Jsem bez práce“ se věnuje aktuálnímu tématu nezaměstnanosti. Na přípravě čísla spolupracoval Jindřich Štreit, jehož fotografie celé téma výmluvně ilustrují.

Olomouc: O ztrátě a hledání zaměstnání v rozhovorech vyprávějí lidé, kterým se nedařilo nalézt práci dlouhodobě, a přesto je tato obtížná životní situace přivedla k řadě cenných zkušeností. Psycholožka Petra Feglerová upozorňuje na rizika, která období nezaměstnanosti přináší z hlediska osobnostního rozvoje. Při hledání práce zdůrazňuje potřebu aktivního přístupu, vytrvalosti, kontaktu s druhými lidmi i kreativity. Čas po ztrátě zaměstnání může být příležitostí k sebereflexi a promyšlení dalšího směřování.

Specifická je situace maminek na mateřské dovolené, jejichž práce je často nedoceněna. Jak se tedy nepodceňovat a neobávat návratu do zaměstnání, čím bude obtížný a čím naopak přínosný pro rodinu?

V anketě jsme se ptali, jak si najít zaměstnání. Pomoci může také Poradenské centrum, jehož služby vám představujeme na webu časopisu.

Ztrátou zaměstnání člověk neztrácí svou hodnotu, vždyť jakákoli dobrá, smysluplná činnost nás vede k sebeuskutečnění a je spoluúčastí na Stvořitelově díle, jak zaznívá v textu Obtížné dobro.

V rubrice o svatosti v manželství se dočtete o životě a poselství rodičů sv. Terezie z Lisieux.

Pro děti je připraveno setkání s želvičkou Loudalkou. Nechybí soutěže pro malé i velké, křížovka, pozvání na prázdninové akce a voňavý recept pana Nágla.

Předplatné či ukázkové číslo si můžete objednat na adrese: Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, 771 01 Olomouc, tel.: 587 405 250, e-mail: rodinnyzivot@email.cz.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu