Nové číslo časopisu Rodinný život: Konzumující rodina


Jaké investice upřednostňujeme? Umíme být skromní? Mohou nás i zdánlivě povrchní libůstky vést k něčemu dobrému, být zdrojem požehnání? Tyto a mnohé další otázky zaznívají v novém čísle časopisu Rodinný život věnovaném konzumnímu způsobu života i jeho smysluplnějším alternativám.

Olomouc: O fair trade výrobcích a etice nakupování jsme si povídali s Pavlou Kotíkovou, členkou organizace Spolu Férově. Své rodinné hospodaření i vztah ke starým předmětům popisují v rozhovoru manželé Müllerovi. Nad tím, zda moderní technologie obohacují náš život, nebo se naopak stávají jeho náhražkou, se ve svém příspěvku zamýšlí Jozef Cmar. Svědectví drobné živnostnice odhaluje, že i běžné nákupy mohou mít přidanou hodnotu. Hledali jsme příčiny nadměrného nakupování – nemoci zvané shopaholictví.

Paní Eva Muroňová přibližuje podstatu biblického nasycení zástupů. Diskusní společenství žen-maminek nás povzbuzuje ke sdílení podstatných životních otázek. O krásách velikonočního Říma i odvaze chlapce Tarsicia dětem poví anděl Cherubín.

V časopise nechybí pokračování seriálu o svatých manželských párech, čtení na dobrou noc, voňavý recept, křížovka, soutěže, hry a informace o připravovaných akcích.

Předplatné či ukázkové číslo si můžete objednat na adrese: Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, 771 01 Olomouc, tel.: 587 405 250, e-mail: rodinnyzivot@arcibol.cz.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu