Nové číslo časopisu Rodinný život: Osvojené děti


Největším darem pro děti je, když jsou milovány. Nové číslo časopisu Rodinný život je věnováno těm, jejichž rodinná pouta vznikla vědomě, z touhy milovat – pěstounským párům, adoptovaným a osvojeným dětem.

Manželé Hrabovští otevírají dokořán dveře své početné rodiny. V rozhovoru vyprávějí o sbližování biologických a osvojených dětí a o realitě pěstounské péče, která je mnohem pestřejší než původní představy a očekávání. Pohled z druhé strany nabízí svědectví partnerů, kteří byli oba vychováni v adoptivní rodině. Nyní jsou sami rodiči a reflektují vlastní výchovu i hledání svých kořenů.

Jedním ze způsobů podpory dětí s nedostatečným zázemím je adopce na dálku. Seznamte se s projektem zaměřeným na vzdělávání dětí z chudých oblastí Haiti. Margita Šantavá z Centra pro náhradní rodinnou péči představuje aktivity určené pěstounským rodinám.

Do rodiny patří také třetí generace. V Brně proto vznikla služba Trojlístek, která umožňuje „adoptovat“ babičku. Seniorky tak mají možnost věnovat svou energii, lásku i zkušenosti a na oplátku jsou obdarovány sdílením zážitků s malým dítětem.

V rámci Roku milosrdenství pokračuje zamyšlení MUDr. Jitky Krausové. Anděl Cherubín dětem prozradí, že i Bůh je zapomnětlivý. Duchovní rodičovství je stejně životodárné jako biologické. Promyslet jeho význam může být pro bezdětné páry velkým povzbuzením.

V časopise nechybí pohádka na dobrou noc, tvoření pro děti, voňavý recept, křížovka, soutěže, hry a informace o připravovaných akcích.

Předplatné či ukázkové číslo si lze objednat na adrese: Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, 771 01 Olomouc, tel.: 587 405 250, e-mail: rodinnyzivot@arcibol.cz.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu