Nové číslo časopisu Rodinný život se věnuje tématu „Křesťan a sport“


Patří sportovní aktivity do života věřícího křesťana? Rozvíjíme jimi pouze své tělesné schopnosti? Je sport etický? Na tyto a další otázky související s možná trochu neobvyklým spojením křesťanství a sportu odpovídá nové číslo časopisu Rodinný život.

„Abych mohl být knězem, musím být člověkem,“ říká v rozhovoru P. Klement Rečlo, přičemž myslí jednoznačně člověka v dobré tělesné (i duševní) kondici.

O tradici duchovně-rekreačních zájezdů do italských Dolomitů i vlastní potřebě zdolávat vrcholy hovoří průkopník akce Kamil Psotka a současný správce pastoračního domu Velehrad P. Antonín Hráček.

Ukončit profesionální sportovní kariéru z duchovních pohnutek a vrátit se k týmu jako evangelizátor? Že to není fantasy, svědčí dnes a denně hokejista Matouš Venkrbec.

O svých sportovních radovánkách se rozepsali mj. i členové redakce časopisu. Jako vynikající prostředek duševní hygieny je pak „ordinuje“ také MUDr. Jitka Krausová. Vždyť sportu se aktivně věnovali i někteří světci.

Prostřednictvím další textů nahlédnete na svět z ptačí perspektivy a prozkoumáte i základy země. Číslo přináší spoustu zajímavých tipů k aktivnímu trávení volného času nejen během nadcházející letní dovolené.

Předplatné či ukázkové číslo si můžete objednat na adrese: Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, 779 00 Olomouc, tel.: 587 405 250, e-mail: rodinnyzivot@arcibol.cz.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu