Nové číslo časopisu Rodinný život se zaměřuje na závislosti, doprovodí ho fotografie Jindřicha Štreita


V aktuálním čísle se Rodinný život dotýká nelehkého, nicméně velmi aktuálního tématu – závislostí.

Pohledem církve – MUDr. Jitka Krausová nahlíží na problematiku závislosti z pohledu vědy i víry a zkoumá její kořeny v moderní společnosti.

Rozhovory – hluboká osobní svědectví lidí, kterým démon závislosti zasáhl do života. Matka vyrovnávající se se závislostí syna na drogách a vyléčený gambler otevřeně hovoří o svých zkušenostech se závislostí, uzdravením a hledáním Boha.

Téma – jak život dnešních rodin ovlivňují všudypřítomné moderní technologie a jak coby rodič ustát nápor internetu, facebooku a youtuberů? Inspirujte se v příspěvku P. Libora Všetuly.

Vztahy a výchova – úsměvné zamyšlení nad tím, že každý den je plný drobných zázraků, a že ne všechny závislosti musí být nutně špatné, si pro vás připravili Luboš Nágl a Magdalena Strejčková.

Duchovní život – Klekání v kostele od Anny Němcové jako pozvánka k modlitbě a tradičně netradiční Babiččina teologie na téma Trollové a Jitky Hosanny Štěpánkové. MUDr. Jitka Krausová představuje patrona závislých a jejich rodin, ctihodného Matta Talbota.

Chybět nebudou hodnotné texty ostatních pravidelných přispěvatelů, recept na Zvěřinovu letní polévku, pozvánky na připravované akce a tipy na zajímavé knihy.

Předplatné či ukázkové číslo si můžete objednat na adrese: Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, 771 01 Olomouc, tel.: 587 405 250, e-mail: rodinnyzivot@arcibol.cz.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu