Nový školní rok na Cyrilometodějském gymnáziu je jubilejní


Školní rok zahájili na Cyrilometodějském gymnáziu v Prostějově (CMG) 4. září 2017 společnou mší svatou v kostele Povýšení sv. Kříže v Prostějově. Celebroval ji provinciál Salesiánů Dona Boska P. Petr Vaculík, SDB. V září si škola připomíná čtvrt století od svého vzniku.

S novým školním rokem přicházejí do škol také noví žáci. Pro naše gymnázium a základní školu to znamená, že jsme přivítali nejen žáky primy, tj. z 5. ročníků základních škol, kteří uspěli v přijímacím řízení, ale také čtyřiadvacet „šesťáků“, kteří přestoupili do základní školy při CMG. Již v minulých letech se nám osvědčil systém kurzů osobnostního rozvoje, kterým studenti a žáci školy procházejí a který je v každém ročníku věnován speciálnímu tématu. První z kurzů je pochopitelně věnován seznámení s novými spolužáky – Kdo jsem? Kam se zařadím? Jaké bude mé místo v novém kolektivu? Umím se učit? – odpovědi na podobné otázky hledali primáni a také šesťáci v příjemném prostředí školicího střediska bratří salesiánů na Staré Vodě v Jeseníkách.

Jen kousek od Staré Vody se nachází jiná chaloupka na kopci s poetickým názvem Annaberg, která zase přijala na několik dnů žáky kvinty, pro něž byl připraven kurz – Kdo jsem? Své kurzy budou mít během podzimu také studenti tercie, sekundy a sexty. A studenti septimy se naposledy všichni společně vydají na Starou Vodu, aby se naučili budovat společenství a být tu i pro druhé.

Ovšem nejen studenti mají své kurzy a společné aktivity. Také pedagogové spolu strávili dva dny v přípravném týdnu na semináři, který pro ně připravilo Centrum celoživotního učení v krásném prostředí pod Sv. Hostýnem. Mši svatou obětovanou za zaměstnance, studenty, rodiče, přátele a dobrodince sloužil spirituál školy P. Petr Matula, SDB.

Cyrilometodějské gymnázium, základní škola a mateřská škola v Prostějově si také letos připomíná 25. výročí svého vzniku. Oslavy proběhnou v pátek 15. září od 12.00 na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově komponovaným pořadem, kde vystoupí žáci a studenti CMG. Zahájíme slavnostní mší svatou v kostele Povýšení sv. Kříže v 10.00 hodin. Hlavním celebrantem bude Mons. Josef Nuzík. Srdečně zveme všechny příznivce, aby s námi v tento den poděkovali Bohu za ta požehnaná léta a za vše, co se podařilo vybudovat.

Jitka Hubáčková, CMG, ZŠ a MŠ v Prostějově

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu