Nový školní rok na Katolická základní škole v Uherském Brodě


Na Katolické ZŠ v Uherském Brodě zahájili 1. září 2016 již jedenáctý školní rok. Jako každoročně se žáci a učitelé viděli po prázdninách poprvé na mši svaté ve farním kostele Neposkvrněného početí Panny Marie při slavení mše svaté. Tu sloužil uherskobrodský děkan P. Josef Pelc, koncelebroval P. Zdeněk Gerhard Klimeš.

Nejvíc se na tento den těšilo 20 dětí, které v doprovodu rodičů přišly do 1. třídy. Od ředitele školy obdržely šerpu na znamení vstupu mezi školáky. Kromě nových žáků přivítal ředitel školy Ivo Ertl také dva vzácné hosty – členku městské rady Terezii Fojtíkovou a ředitele oblastní Charity Uherský Brod Petra Houště.

Všechny přítomné pak vyzval k modlitbě za školu a za žáky a seznámil je s vizí do budoucna. „Naší snahou je vytvořit ze školy přátelské a bezpečné místo, kde pedagog, žák a rodič jsou partnery, kde každé dítě má možnost se vzdělávat podle svých individuálních možností a potřeb. K tomu je nezbytné, abychom všichni táhli za jeden provaz. Chceme doprovázet žáky na jejich životní cestě osobnostního rozvoje a vést je k odpovědnosti, tvořivosti, spolupráci a k prosociálnosti (tj. ochotě nezištně pomáhat druhým) tak, aby byli v budoucnosti schopní uplatnit se ve společnosti,“ vysvětlil ředitel Ertl.

Snímky ze zahájení školního roku jsou k vidění na webu Člověk a víra.

www.kzsub.cz

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu