Nuncius Causero se rozloučil s českými a moravskými biskupy


Apoštolský nuncius arcibiskup Diego Causero se v pondělí 30. května 20011 na Apoštolské nunciatuře v Praze formou oficiálního oběda rozloučil s českými a moravskými biskupy. Svatý otec Benedikt XVI. jej v sobotu jmenoval apoštolským nunciem ve Švýcarsku a Lichtenštejnsku a Mons. Causero tak natrvalo opouští Českou republiku.

Praha: Čeští a moravští biskupové se rozloučili s Mons. Diegem Causerem, který působil jako apoštolský nuncius v České republice od ledna 2004. Za Českou biskupskou konferenci mu předali dar na rozloučenou – relikviář s ostatky významného českého světce Jana Nepomuckého.

Mons. Causero ve své promluvě při obědě s biskupy shrnul své působení v České republice, mimo jiné také zdůraznil důležitost a krásu kulturního dědictví zdejší katolické církve: „Do České republiky jsem přišel s bázní; byly to především obavy z jazyka. Odcházím s nostalgií a poněkud s lítostí, protože jsem poznal srdce biskupů, kvality křesťanského společenství a mimořádnou nádheru této země.“

Na závěr se rozloučil s biskupy těmito slovy: „Ze srdce vám děkuji za přátelství. Z celého srdce budu vzpomínat na vás i na vám svěřená společenství. Je-li pravdou, že mně bylo lépe v několika jiných zemích, na žádném jsem se nezamiloval do církve tak jako v České republice. Právě, z Boží milosti, probíhají nové Letnice. Pán ať vám na přímluvu blahoslavené Panny Marie dá dobré zdraví, moudrost, bratrství a provází vás svou milostí.“ Celou promluvu Mons. Causera přinášíme v příloze této zprávy.

Monika Vývodová, tisk.cirkev.cz

 

PřílohaVelikost
Promluva_na_rozloucenou_s_biskupy_CR.pdf110.16 KB

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu