O Noci kostelů se v Olomouci otevřou také kaple - biskupská i charitní


Do Noci kostelů, která se nejen v naší zemi uskuteční v pátek 27. května 2011, se v Olomouci letos poprvé zapojí také dvě kaple. O první z nich, kapli na Křížkovského ulici zasvěcené Božímu milosrdenství, se stará Arcidiecézní charita Olomouc a Caritas – Vyšší odborná škola sociální Olomouc. Otevřena bude také kaple Panny Marie v Arcibiskupském paláci na Wurmově ulici.

Olomouc: Program v kapli Božího milosrdenství (Křížkovského 6) začne v 19.00 hodin a je situován nejen do samotné moderní kaple, ale i do přilehlých prostor historicky cenného bývalého kanovnického domu, v jehož komplexu je umístěna. Od 19.30 hodin proběhne komentovaná prohlídka, kdy se všichni zájemci mohou dovědět více informací o samotném vzniku kaple, jejím účelu, způsobu fungování či o zde realizované umělecké výzdobě.

Na prohlídku potom od 20.30 navazují prezentace představující činnost Caritas – VOŠs Olomouc a Arcidiecézní charity Olomouc. Návštěvníci samozřejmě získají potřebné informace a dostanou odpověď na své dotazy i mimo časy uvedených prezentací: na místě jim rádi odpoví zástupci obou organizací a nebudou chybět ani fotografie či další materiály dokumentující jejich činnost.

Biskupská kaple Panny Marie ve druhém patře Arcibiskupského paláce (Wurmova 9) bude o Noci kostelů otevřena k prohlídce od 18.00 do 23.00 hodin a návštěvníkům bude k dispozici i průvodce. Souběžně bude probíhat i mimořádná akce, prohlídky historických reprezentačních sálů paláce o patro níže. Nedávno zpřístupněné prostory nejsou určeny k bohoslužbě, nemohou se tedy přímo zapojit do Noci kostelů, zájemci si je však v atraktivním večerním čase přesto budou moci prohlédnout i s výkladem průvodce. Informace o vstupném naleznete na webu www.arcibiskupskypalac.ado.cz.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu