Olomoucká arcidiecézní charita vyslala první zásilku do zasažených oblastí


Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) vyslala dnes v ranních hodinách zásilku s materiálem do Veselí nad Lužnicí. V současné době už jsou připravovány vysoušeče pro Diecézní charitu Hradec Králové. Olomoučané mohou do sídla ACHO na Křížkovského 6 přinést materiál na odstraňování škod. Věci z této sbírky se stanou součástí dalších zásilek, které budou distribuovány na základě žádostí kolegů z diecézí zasažených povodněmi.

Olomouc: Voda v jižních Čechách klesá a místní charity jsou připraveny zasaženým lidem pomoci. Do Veselí nad Lužnicí, kde charita provozuje Dům svatého Františka a který teď poskytuje prostory pro humanitární pomoc, dnes putovaly nejen vysoušeče, ale také desinfekční prostředky a úklidový materiál z humanitárního skladu ACHO.

Dnes byla vyhlášena sbírka materiální pomoci. Arcidiecézní charita Olomouc, stejně tak jako řada místních charit v olomoucké arcidiecézi, sbírá prostředky na odstraňování škod. Potřebné jsou čisticí a desinfekční prostředky, repelenty a spreje proti hmyzu, hygienické potřeby a lůžkoviny. Na odklízecí práce sbírá charita také pracovní oblečení, nářadí a úklidové potřeby.

Charita prosí všechny, kdo chtějí přispět materiální pomocí, aby přinášeli pouze nové a plně funkční věci. Hygienické, čistící a desinfekční prostředky pokud možno neotevřené a před expirační dobou. Oblečení není v tuto chvíli žádané, a proto jej charita přijímat nebude.

V sídle Arcidiecézní charity na adrese Olomouc, Křížkovského 6, jsou také připraveni přijímat peněžní dary na pomoc lidem postiženým povodněmi.

Charita ČR vyhlásila finanční sbírku na pomoc obětem povodní:

- sbírkové konto má číslo účtu 11998822/0800 u České spořitelny, VS 906

- dárcovskou SMS s textem „DMS CHARITAPOMOC“ lze posílat na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, z toho Charita ČR obdrží 27 Kč, službu zajišťuje Fórum dárců.)

Irena Klimková, ACHO

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu