Olomoucká charita otevřela středisko pro lidi v akutní krizi


K 1. květnu 2011 začalo fungovat nové středisko Charity Olomouc, které soustřeďuje pod jednou střechou služby pro lidi v akutní krizi. Zaměstnanci Střediska sv. Kryštofa pro krizovou pomoc tak pomohou lidem při zvládání nenadálých krizových situací či humanitárních katastrof, jako jsou např. povodně.

Olomouc: „Charita Olomouc je organizací, která dlouhodobě reaguje na potřeby lidí v nouzi a nabízí podporu i celistvou péči potřebným. V nabídce našich služeb ale doposud chybělo místo pro ty, kteří se ocitnou v okamžité krizi, v situaci, kterou sami nedokážou bez cizí pomoci zvládnout,“ přiblížila okolnosti vzniku nového střediska jeho vedoucí Jana Haasová.

Do střediska je nyní začleněno Krizové centrum, které nedávno začalo fungovat ve zrekonstruovaných prostorách na olomoucké Wurmově ulici, a aktivity zaměřené na humanitární pomoc při nenadálých či krizových situacích.

Středisko vzniklo na základě vyhodnocení poznatků a získaných zkušeností pracovníků Charity Olomouc, kteří zajišťují služby pro lidi v obtížných životních situacích. Kontaktoval je možné jeho vedoucí PhDr. Janu Haasovou, a to na telefonu739 246 035 nebo e-mailem na adrese jana.haasova@olomouc.charita.cz.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu