Olomoucká církevní školka slavila a otevírala novou třídu


Sobotní dopoledne 17. září 2016 zaplnili kostel sv. Michala v Olomouci rodiče a děti Církevní mateřské školy Ovečka v Olomouci. Při děkovné mši svaté, na které se sešly bývalé i současné děti, všichni společně vzpomínali na to, kdy se svými kamarády, učitelkami, P. Antonínem Baslerem a rodiči vytvářeli společenství, jednu rodinu, kterou zaštiťuje Bůh.

Slova „Bůh je Láska a je s námi“ provázela děti každý den. Děti měly a mají možnost prožívat tuto Boží přítomnost v jednáních svých učitelek. Základy křesťanských hodnot, ideály pravdy si následně odnášejí na základní školy. Školka Ovečka je mateřskou školou, kde se nemusíme bát mluvit o Bohu, ale můžeme si o Hospodinových milostech povídat, oslavovat jej a především společně žít podle Písma.

Přítomné byly děti, které jako první přišly z CMŠ Ovečka do ZŠ sv. Voršily a v současné době již navštěvují 5. třídu. Přítomné byly i děti ze 4. a 3. třídy ZŠ, které dojížděly i z Uničova, Slatinic, Hněvotína nebo se odstěhovaly do Třebíče. Všechny děti přišly s radostí a vzpomínkami na kamarády. Podívaly se, kde měly třídu, svoji židličku a jak se jejich „školka Ovečka“ změnila. Při mši svaté přečtením přímluv ukázaly, že se již naučily krásně číst a nezapomněly na písně, které se ve školce učily zpívat.

Samozřejmě setkání s kamarádem znamenalo mnohé sdělené zážitky, spoustu informací a dovádění na školní zahradě. Okamžiky krásného dopoledne v tom nejlepším rozehnala šedá obloha s postupným deštěm.

Ilona Hamplová, ředitelka CMŠ Ovečka

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu