Olomoucká vzpomínka na Jana Pavla II. je už kompletní


Foto Martin KučeraVýstava „Jan XXIII. / Jan Pavel II. – Dělníci na vinici Páně“ je od 1. května kompletní. Počínaje tímto dnem si zde totiž můžete prohlédnout i vzácný exponát, škapulíř svatého Jana Pavla II. Ten bude v kryptě katedrály sv. Václava vystaven do 27. května, poté se vrátí do Říma.

Foto Martin KučeraOlomouc: Sv. Jan Pavel II. nosil škapulíř s vyobrazením Panny Marie od svého mládí. Měl ho na sobě i v okamžiku, když byl na něj 13. května 1981 spáchán pokus o atentát. Nenechal si jej sundat ani v nemocnici. Připomíná stálou ochranu Panny Marie a to, že zbožnost k ní je základním pramenem křesťanského duchovního života. Škapulíř zapůjčili bratři karmelitáni z farnosti Santa Maria Regina Mundi v Římě.

V souvislosti s výstavou Jan XXIII. / Jan Pavel II. – Dělníci na vinici Páně se v Arcibiskupském paláci uskuteční také dvě přednášky, s nimiž vystoupí prof. František X. Halas, církevní historik a bývalý velvyslanec ČR ve Vatikánu. První z nich, nazvaná „Jan XXIII., svatý papež“, je plánována na už pondělí 5. května od 18.00 hodin. Druhá bude věnována papeži Janu Pavlu II. a uskuteční se v září – termín bude včas upřesněn.

Martin Kučera, vedoucí turistického centra Arcibiskupského paláce

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu