Olomouckou církevní školku navštívil ministr Jurečka


Foto archiv CMŠPřesný jako hodinky byl v pátek 17. října 2014 ministr zemědělství Marián Jurečka, když při své služební cestě na severní Moravu zavítal i do Církevní mateřské školy Ovečka v Olomouci. Vzácnou návštěvu žáci i učitelky přivítaly a následně provedly prostory školky, o kterou host projevoval velký zájem: společně se svou manželkou byl totiž před čtyřmi lety iniciátorem vzniku Církevní mateřské školy v Přerově, kterou navštěvují jeho synové.

Olomouc: Děti se během této chvíle sešly do kruhu v jedné třídě, jak jsou zvyklí z katechezí s našimi duchovními. Pan ministr dětem didakticky přiblížil, jakou pozici ve vládě zastává, a následně hodil kostkou lásky se skutkem „Miluj i nepřítele.“ Tímto skutkem se společně s dětmi pokusíme žít celý týden.

Foto archiv CMŠNásledně nám pan ministr povídal, jak mu v dětství rodiče četli pohádky, že jednou z nejoblíbenějších byla kniha Špalíček veršů a pohádek, kterou čítávala maminka, ale rodiče také čítávali například Školáka Káju Maříka nebo Gabru a Málinku. Také nám pan ministr pověděl, jak četl pohádky svým synům. Děti jeho slovům věnovaly pozornost a následně se zaposlouchaly do slov knihy Školák Kája Mařík, kterou pan ministr začal číst.

Celé setkání proběhlo v krásné a pohodové atmosféře, kdy si děti s panem ministrem povídaly. Chlapci přitom dostali veliký úkol, aby dohlíželi na holčičky, jestli vše sní, a případně aby jídlo dojídali. Už se chýlil čas oběda, a tak jsme se všichni museli rozloučit. Ještě před odjezdem na další bod programu své cesty si však pan ministr prohlédl i naši školní zahradu.

Ilona Hamplová, ředitelka

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu