Ovoce Ducha na Požďárském setkání


Mladí lidé přijeli do Rajnochovic zavzpomínat na prázdninové Celostátní setkání ve Žďáru. O víkendu 21.–23. září 2012 se v Táborovém středisku Archa sešly téměř dvě stovky účastníků. Ti strávili čas nejenom vzpomínáním, ale i modlitbou a zábavným programem.

Foto Dominik NovákRajnochovice: Na místě dýchla na všechny mladé pravá žďárská atmosféra, kterou dotvářel i původní materiál přivezený ze Žďáru. Hlavní pódium mělo stejnou barvu, účastníci museli projít centrální recepcí a nechyběla ani velice oblíbená čajovna nazvaná „bar Barbar“. Večerní páteční program zakončila modlitba zpívaných nešpor.

Celé setkání bylo podepřeno mottem z listu Galaťanům: „Ovocem Ducha je láska radost a pokoj.“ K tomuto tématu se také vracela dopolední katecheze i svědectví jednotlivých mladých lidí, kteří se nebáli vystoupit na podium a podělit se s ostatními o svoje zážitky ze Žďáru. Siestu po mši svaté a po obědě mohl každý strávit podle svého uvážení. V nabídce byl sport, tvořivé dílny, dobrovolná brigáda a nechyběla samozřejmě ani možnost svátosti smíření.

Foto Dominik NovákSpolečná hra účastníky přenesla zpátky do Žďáru. Při improvizované pouti rodin si vyzkoušeli různé rodinné role, což se neobešlo bez spousty smíchu, který se rozléhal okolními lesy. Večer program vyvrcholil slavností světla a adorací.

Hudební doprovod scholy Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži slavil bouřlivý úspěch. Podařilo se jim skoro všechny účastníky roztančit. Bylo vidět, že radost jakožto ovoce Ducha k mladým lidem prostě patří.

V neděli se účastníci rozjížděli domů sice unavení, ale spokojení. „Na Archu jsem se už dlouho přála vrátit a nemělo to chybu. Palec nahoru za skvělý program a krásnou adoraci. Klidně bych doporučila i po-požďárské setkání,“ shrnula svoje dojmy členka scholy Dáša. Jako dárek na rozloučenou dostali všichni účastníci setkání od otce arcibiskupa jeho novou knížku Chci být opravdovým křesťanem.

Jan Pilař, Centrum pro mládež

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu