P. Vojtěch Kodet vedl rekolekci na Arcibiskupském gymnáziu v Kroměříži


O víkendu 26.–28. února 2016 se na Arcibiskupském gymnáziu v Kroměříži uskutečnila duchovní obnova pro mládež s P. Vojtěchem Kodetem, OCarm. Zúčastnilo se jí přes 160 mladých lidí, kteří naslouchali slovům otce Vojtěcha v jeho promluvách zaměřených na téma milosrdenství.

Během sobotního dne měli mladí lidé možnost přistoupit ke svátosti smíření u 8 zpovědníků, zúčastnit se tiché adorace v odpoledních hodinách a netradiční videoklipové křížové cesty s P. Pavlem Šupolem nebo setrvat v modlitbě během celonoční adorace v kapli Panny Marie. V neděli dopoledne mohli účastníci vyslechnout závěrečnou promluvu P. Vojtěcha v aule a pak se přesunuli do kostela sv. Mořice, kde společně slavili mši svatou i s kroměřížskými farníky. Během celého víkendu jednotlivé části programu doprovázela svým zpěvem schola AG.

„Otec Vojtěch nám ve svých promluvách vykládal slova evangelia a podobenství, kterým jsme dosud možná úplně nerozuměli, ač je dobře známe. Naslouchali jsme slovům Písma a nově si mohli uvědomit, že jsou od Boha určena právě nám. Že celé evangelium vypráví o Boží lásce ke každému z nás, o jeho stále otevřené náruči a o jediném požadavku na člověka – nechat se Bohem milovat,“ popsala účastnice obnovy a absolventka AG Markéta Váňová. Slovům P. Kodeta i videoklipová křížová cesta připravená P. Pavlem Šupolem podle ní nabídly zúčastněným možnost poznávat, kdo a jaký je Ježíš, uvědomit si závažnost hříchu a realitu kříže i význam jeho oběti. „Ve ztišení a adoraci jsme mohli naslouchat Ježíši, znovu svůj život svěřit do Otcových rukou a otevřít své srdce jeho lásce, která vše proměňuje,“ dodala Váňová.

(ag)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu