Pastýřský list arcibiskupa Jana ke sbírce na církevní školy


Drazí bratři a sestry,
už tradičně se v neděli o slavnosti Seslání Ducha Svatého koná v naší diecézi sbírka na církevní školy. Je to příležitost připomenout si, že prvotní církev při seslání Ducha Svatého „dostala duši" a začala žít. Její růst byl obdivuhodný. Ve světle Ducha lidé začínali rozumět Ježíšovu poselství a v jeho síle dokázali žít jako noví lidé. Měli jasný cíl: oslavovat Boha, a to nejen slovy, ale celým životem, a budovat Boží království ve světě. I dnes kolem těch, kteří nežijí pro sebe, ale vyzařují Boží lásku a moudrost, roste živé společenství církve jak v rodinách, tak ve farnostech.

Církevní školy jsou mimořádným prostředím pro formaci mladých křesťanů, a to jak těch, kteří mají doma zdravé zázemí křesťanské rodiny, tak pro ty, kteří tam mají první příležitost poznat Boha, a živé společenství mladých křesťanů. Využívám této příležitosti, abych poděkoval všem, kteří církevní školy spoluvytvářejí, a to jak učitelům a studentům, tak rodičům, kteří své děti na církevní školy posílají. Děkuji také všem, kteří na církevní školy přispívají svými dary.

Děkuji všem farnostem za loňskou sbírku na církevní školy, která vynesla 2 378 830 Kč. Zároveň děkuji za ostatní sbírky a odvody, zvláště za ty, kterými jste přispěli na společná díla v naší diecézi. V současné době mají církevní školy prioritu, protože jde o to, abychom mohli co nejvíce dětem pomoci při dozrávání v křesťanské osobnosti, na kterých bude stát církev zítřka.

Sám Bůh ať je bohatou odměnou Vaší štědrosti a velkorysým dárcem svého požehnání.
Váš

+ arcibiskup Jan

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu