Pěší pouť za umělce 2016: Zapojte se i vy


Violový recitál, pohádky Ilji Hurníka, anglická duchovní poezie v doprovodu houslí a zpěvu, život a básně sv. Terezie z Lisieux, úryvky z textů Písma doplněné poezií a hudbou, a to vše nesené modlitbou a každodenním slavení mše svaté a samozřejmě putováním krásnou krajinou na pomezí Moravy a Slovenska nabízí letošní Pěší pouť za umělce. V letošním roce vede z Luhačovic na Turzovku, startuje za krátký čas v neděli 31. července a končí v sobotu 6. srpna.

Pěší pouť za umělce zahájí svátostným požehnáním generální vikář Mons. Josef Nuzík, který se také s poutníky vydá další den do poutního místa Provodov, kde bude sloužit mši svatou. Dalšími hosty letošní poutě bude violista Pavel Březík, člen Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín, pedagožka, zpěvačka a hudebnice Veronika Rajtr-Pavlová a hráčka na zobcovou flétnu Renata Šňupíková, pedagožka konzervatoře v Ostravě a Kroměříži. Mluvené slovo zazní v interpretaci Martiny Pavlíkové.

Tato pouť tedy nabízí putování spolu s duchovním umělecko-kulturním programem, a to jak pro komorní skupinu poutníků v počtu okolo 20, tak pro širokou veřejnost. Ta je s programem seznámena prostřednictvím Radia Proglas, TV Noe, Katolického týdeníku a také Českým rozhlasem Brno. Dále jsou informace na www.facebook.com/poutzaumelce. Zájemci z široké veřejnosti si mohou vybrat z programu podle svého uvážení a přijet do jimi vybraného místa a účastnit se ten den doprovodného programu, ale i putování. Poutnická skupina se účastní nejen programu pro veřejnost, ale také širšího programu určeného jen pro ni. Všichni jsou k programu zvaní a mohou si vybrat. Poutnickou skupinu doprovází vozidlo převážející zavazadla, karimatky a spacáky, poutníci si nosí věci na jeden den. Spí se ve skromných podmínkách na farách či sále Orlovny nebo Kulturního domu a mají zajištěno jedno teplé jídlo na den.

Zájemci o účast v poutnické skupině se mohou ještě stále hlásit do středy 27. července na čísle 603 977 711 nebo e-mailem na pavlikova@arcibol.cz, kde dostanou všechny potřebné informace.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu