Pěší pouť za umělce: 25.-31.července


Konec července je již od roku 2007 dobou, kdy se na svou pouť vydávají poutníci hledající nejen ztišení po celoročním pracovním shonu, ale také toužící v několika dnech zakusit skrze společenství, přírodu, ale i umění, doteky přítomného Krista.
Stejně jako v předchozích letech organizuje tuto pouť Rapsodické divadlo a Arcibiskupství olomoucké. Organizátoři se rozhodli od letošního roku zjednodušit název pouti a tak pouť „za umělecká povolání" mění svůj název „za umělce".

Každý umělec je totiž poutníkem a nastupuje cestu hledání, jak nejlépe uchopit zjevenou boží krásu, jaký tvar jí vtisknout. V této fázi se otevírá tvůrčímu působení Ducha svatého a ve spojení s ním pak mohou vznikat díla, která nás nutí v němém úžasu pociťovat radost. Radost z toho, že můžeme být svědky „okamžiků milosti", jež nám dávají možnost učinit zkušenost Absolutna, jak o tom hovoří papež Jan Pavel II. v Listu umělcům. Proto bychom chtěli poutí všem umělcům vyprošovat, aby se Duch svatý stal stálým zdrojem jejich tvorby, a každému člověku, aby se otevřel boží kráse.

Letošní pouť za umělce bude zahájena v neděli 25.7. v 10:30 mší svatou v Opavě a zakončena v sobotu 31.7. na poutním místě Panny Marie Pomocné ve Zlatých Horách. Trasa povede přes Krnov, Albrechtice, Bruntál, Vrbno pod Pradědem a Rejvíz. Pouť je tradičně rozčleněna na několik etap tak, aby účastníci měli dost prostoru na putování, každodenní mši svatou, chvíle s uměním, vzájemné rozhovory i osobní rozjímání.

Podrobné informace a porgram je v příloze. Lze se také obrátit na pastorační asistentku Martinu Pavlíkovou, hlavní organizátorku pouti (mobil: 603 977 711, e-mail: pavlikova@arcibol.cz).

Klára Komzáková

 

PřílohaVelikost
program-pout_za_umelce.pdf218.14 KB

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu