Pěvecký sbor Stojanova gymnázia Velehrad opět zazářil


Již podruhé byl Pěvecký sbor SGV přizván spolu s Moravskou filharmonií Olomouc k účinkování na koncertním turné světoznámé finské zpěvačky Tarji Turunen v České republice. Pod taktovkou dirigenta Kryštofa Marka podalo naše těleso vynikající výkon.

V rámci turné Dark Christmas proběhly čtyři koncertní vystoupení napříč Moravou: na Výstavišti Flora Olomouc, v Kongresovém centru Zlín, ve Sportovní hale ve Znojmě a nakonec v aule Gong Ostrava, vždy před zcela vyprodaným hledištěm. Všechny koncerty měly úžasnou atmosféru. Neočekávané spojení klasického zpěvu a vlivu angažmá Tarji v metalové skupině Nightwish bylo velmi podmanivé. Skvěle fungovala i interakce mezi Tarjou, filharmonií a pěveckým sborem. Bylo úžasné pozorovat, jak všichni účinkující společně objevují krásy instrumentace a vnímají i sebemenší pokyny dirigenta.

Opět se ukázalo, že naši mladí zpěváci jsou velmi flexibilní a adaptabilní. Kvůli nácviku na významný koncert 13. listopadu v katedrále sv. Víta v Praze nebyl velký prostor na dokonalou přípravu. Přesto odvedli naprosto profesionální výkon a sklidili jak ovace publika, tak poděkování od samotné Tarji.

Velké poděkování patří sbormistru Filipu Mackovi za profesionální a obětavé vedení pěveckého sboru a také všem našim mladým zpěvákům za odvedený výkon.

Michal Hegr, ředitel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu