Poděkování zaměstnancům, ocenění nejlepších: Celocharitní setkání 2016


Mše svatá v kostele Panny Marie Sněžné, oficiální část s oceněním pracovníků, netradiční divadelní představení ve Freskovém sále a na závěr neformální setkání se slavnostním přípitkem a spoustou dobrot vlastní výroby. Tak proběhlo ve čtvrtek 16. června 2016 již tradiční Celocharitní setkání všech zaměstnanců Charity Olomouc s účastí okolo 120 osob.

Setkání proběhlo v nádherné a stylové atmosféře Freskového sálu v budově bývalé kanovnické rezidence na Wurmově ul. v Olomouci. Úvodní slovo spolu s poděkováním všem pracovníkům patřilo ředitelce organizace Ludmile Gottwaldové a olomouckému děkanovi a duchovnímu správci v jedné osobě P. Ladislavovi Švirákovi.

Stejně jako každým rokem, i letos byl oceněn nejlepší pracovník organizace a jedno ze šesti středisek za významný přínos charitní práci. Ocenění obdržela paní Jarmila Indráková ze střediska sv. Alžběty pro lidi s tělesným handicapem za dlouholetou práci v pečovatelských službách.

Za střediska si odnesly ocenění pracovnice střediska Matky Terezy pro farnosti a dobrovolnictví Terezie Táborská, Milada Malíšková a Daniela Pazderová. „Charita byla ve svých počátcích založena právě na dobrovolnictví, na onom ‚přijď, podej, pomoz, obvaž‘,“ vzpomněla na charitní začátky ředitelka Ludmila Gottwaldová. „My jsme jen malé středisko v počtu tří pracovnic, ale chtěla bych říct, že spolu s námi tady teď stojí 1500 dobrovolníků, kteří se letos zapojili do sbírkových aktivit,“ uvedla za středisko Matky Terezy Milada Malíšková.

Po oficiální části se diváci skvěle bavili při improvizovaném představení olomouckého divadelního spolku O.Li.V.Y. „Řekněte nám několik vět, které slýcháte v sociálních službách nejčastěji,“ vybídl diváky jeden z herců. Následovalo skvělé číslo, v němž se hlavní protagonisté bleskurychle převtělili do postavy babičky seniorky či otce mířícího s prázdným kočárkem na nácvik péče o novorozence do porodnice a mnohé další. Velký potlesk sklidila improvizovaná balada „O chytrém kapucínovi“. Kvalitní gagy s nečekaným vyústěním odehrávající se přímo před zraky diváka a přitom plné pochopení právě pro „lidské slabosti“.

Setkat se spolu navzájem mimo pracoviště, blíže se poznat, popovídat si, zastavit se… To bylo smyslem setkání pracovníků Charity Olomouc. Pomyslnou štafetu pořádání příštího ročníku převzalo středisko sv. Alžběty pro lidi s tělesným handicapem. Na občerstvení se podílelo středisko Samaritán přípravou guláše a všechna ostatní střediska přípravou jednoduchých pokrmů. Všem ze srdce děkujeme!

Eva Štefková, Charita Olomouc

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu