Poslední volná místa na Světové setkání rodin v Miláně


Ještě několik dní je možné se hlásit k účasti na Světovém setkání rodin, které se uskuteční od 30. května do 3. června 2012 v italském Miláně. Vydat se na světové setkání, na které zavítá také papež Benedikt XVI, je možné například s prostějovskou cestovní kanceláří Miklas Tour.

Olomouc: „Nadcházející Světové setkání rodin vytváří jedinečnou příležitost pro nové zamyšlení nad prací a slavením s ohledem na sjednocenou, životu otevřenou rodinu, dobře začleněnou ve společnosti a v církvi, která vedle ekonomického zajištění rodinného jádra věnuje pozornost i kvalitě vztahů,“ píše ve svém dopise k přípravám setkání papež Benedikt XVI. Právě on bude předsedat některým bohoslužbám v průběhu akce. V sobotu 2. června to bude „slavnost svědectví“ a v neděli dopoledne pak bude Svatý otec pro účastníky setkání celebrovat mši svatou.

Pětidenní program toho však nabídne daleko víc. Součástí bude například kongres s přednáškami a semináři inspirovanými tématem setkání, sdílení zkušeností z různých míst nebo společné oslavy a bohoslužby v jednotlivých farnostech, kde budou účastníci ubytováni. V pátek večer zavítají do proslulého operního domu La Scala a poté se sejdou ke společné adoraci v milánské katedrále. Setkání doprovodí řada duchovních a kulturních akcí a výstav.

Ti, kdo by se chtěli setkání zúčastnit, mohou zatím stále využít nabídky cestovní kanceláře Miklas Tour z Prostějova a přihlásit se na jedno z posledních volných míst v zájezdovém autobuse. Z ČR se bude odjíždět ve čtvrtek 31. května a poutníci tak budou mít možnost navštívit některé přednášky i prožít setkání se Svatým otcem. Cena za účast byla snížena na 2.300,- Kč za osobu (v ceně doprava, nocleh, pojištění), stravování je možné buď z vlastních zásob nebo si lze na místě zakoupit levné stravenky. Podrobné informace a přihláška jsou k dispozici na stránkách Miklas Tour.

(gra)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu