Pozvánka arcibiskupa Graubnera na Světový den mládeže


Jako pozvání na blížící se Světový den mládeže v Krakově zaslal věřícím olomoucké arcidiecéze svůj pastýřský list arcibiskup Jan Graubner. List, jehož plné znění je k dispozici v přiloženém PDF souboru, se má číst ve všech kostelích diecéze o třetí neděli postní, tedy 28. února 2016.

V úvodu zmiňuje olomoucký arcibiskup probíhající oslavu Roku milosrdenství a pokračuje: „Není náhodou, že právě v tomto roce vás, mladé lidi, zve papež František od 20. do 31. července na Světový den mládeže právě do Krakova, do města, kde žil svatý papež Jan Pavel II. a svatá sestra Faustyna, od níž polský papež přijal úctu k Božímu milosrdenství.“

Připomíná pak mladým posluchačům, že víra je sice osobním rozhodnutím, ale zároveň povoláním k životu s druhými. „Společenství není přepychem pro některé, ale stylem života každého pokřtěného,“ upozorňuje a vybízí: „Kdo nemá společenství, najděte si ho, nebo ho založte. Jestli společenství máte, ale nelíbí se vám, obnovte ho především tím, že tam přinesete to, co tam chybí, že tam přinesete svou lásku a ochotu.“

Arcibiskup Graubner pak zve všechny mladé lidi na setkání v jednotlivých děkanátech u příležitosti Květné neděle a v létě na zmíněné světové setkání mládeže s papežem Františkem do Krakova. Obrací se ale i k rodičům a všem, kterým na mládeži záleží: „Zvu vás na jednodenní pouť do Krakova v sobotu 28. května, abychom svým putováním a modlitbou připravili pouť mladých. Ty, kteří nemohou putovat, prosím o modlitbu za mládež, a nemocné navíc o obětování trpělivě snášených bolestí.“ Všechny věřící pak vybízí k finančnímu příspěvku do kostelní sbírky konané v neděli 6. března, jejíž výtěžek podpoří účast mladých lidí z ČR na setkání v Krakově.

„Prosím Pána, aby se co nejvíc mladých lidí setkalo s osobní láskou Ježíše a během Světového dne mládeže prožilo, že církev je mladá, krásná, inspirativní a nabízí smysl života každému člověku,“ uzavírá svůj list arcibiskup Jan Graubner a všem věřícím uděluje své požehnání. Plné znění pastýřského listu je k dispozici na tomto místě.

(gra)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu