Pozvánka na setkání mládeže ve Žďáře nad Sázavou


Od 14. do 19. srpna 2012 se ve Žďáře nad Sázavou bude konat už páté Celostátní setkání mládeže (CSM). Na účastníky tu čeká velmi bohatý a pestrý program, kde si každý bude moci najít „to své“: poutavé katecheze, slavení eucharistie, celodenní adorace, zajímavé přednášky, dobrá hudba, výstavy, workshopy a semináře, poznávací výlety, diskusní skupinky, sportovní vyžití nebo kreativní dílny.

Praha: Mladí lidé budou mít také možnost zúčastnit se školy modlitby, prožít v klidu svátost smíření nebo si popovídat s knězem. Celý týden budou na setkání přítomni biskupové a bude příležitost se s nimi setkat a popovídat. Součástí programu se stane i Pouť rodin, která se uskuteční v sobotu 18. srpna 2012. Žďár ale bude především místem osobních setkání – s přáteli, s novými lidmi, s biskupy, s kněžími, zasvěcenými osobami… a hlavně s Kristem.

CSM je určeno pro všechny mladé lidi od 14 do 30 let. Program pamatuje jak na středoškoláky, tak na vysokoškoláky a mladé pracující. Přednášky budou proto děleny podle věku. Podle možností a svých schopností se účastníci také budou moci zapojit do některé z přípravných skupinek.

Hlavním tématem letošního setkání je Duch Svatý a mottem se stal citát z listu sv. Pavla: „Ovocem Ducha je láska, radost a pokoj…“ (Gal 5,22). S mladými lidmi z celé České republiky se tak všichni zúčastnění zapojí do oslav Roku biřmování, který vyhlásili naši biskupové na rok 2012 v souvislosti s tříletou přípravou na 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu.

Byl jsi v roce 2007 na setkání v Táboře a chtěl bys opět zažít jeho atmosféru? Anebo jsi v Táboře nemohl být, ale hodně jsi o něm slyšel od svých kamarádů? Vydej se do Žďáru a pozvi na cestu i mladé ze svého okolí včetně hledajících! I na ně čeká na CSM zajímavý program a kdo ví… Třeba právě ve Žďáře najdou odpovědi na své otázky týkající se víry.

Přihlašovat se lze přes elektronickou přihlášku, která je k dispozici na webu setkání www.dozdaru.jdem.cz. Cena za celé setkání je 1.100,-Kč. Kdo se přihlásí a setkání uhradí do 31. května, zaplatí pouze 950,- Kč. Více informací lze najít na adrese zdar2012.signaly.cz.

Sekce pro mládež ČBK

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu