Práci uherskobrodské charity ocenili představitelé státu


Nezištnou pomoc, obětavost a aktivitu vůči složkám integrovaného záchranného systému projevili pracovníci Oblastní charity Uherský Brod při řešení následků loňských výbuchů muničních skladů ve Vrběticích. Jako poděkování za toto nasazení byli nyní její zástupci pozváni na setkání s představiteli poslanecké sněmovny a ministerstva vnitra.

Uherský Brod: Pomoc Oblastní charity Uherský Brod ve Vrběticích při spočívala v zajištění stravy pro členy integrovaného záchranného systému – hasiče, zdravotníky a policisty. Stejnou obětavost a nasazení prokázali také při povodních v roce 2013. Na počátku září jejich činnost ocenili místopředseda Poslanecké sněmovny PČR Jan Bartošek, náměstkyně ministra vnitra ČR Monika Pálková a poslanec Ondřej Benešík.

Ti přijali v poslanecké sněmovně osmičlennou delegaci Oblastní charity Uherský Brod v čele s ředitelem této organizace Petrem Houštěm. „Součástí přijetí bylo také pozvání na oběd, který se konal v reprezentativních prostorách v budově Poslanecké sněmovny. Naši hostitelé poděkovali pracovníkům brodské charity za to, že nad rámec svých pracovních povinností projevili vůli, nasazení a odhodlanost při mimořádných událostech ve Vrběticích a záplavách,“ podotkl Petr Houšť.

Hostitelům prý také připomněl, že pracovníci uherskobrodské charity poskytují svou pomoc nad rámec svých povinností i sociálně slabým rodinám s dětmi, organizují potravinové, materiální a finanční sbírky a angažují se v dalších podobných činnostech s cílem pomáhat potřebným.

Ondřej Benešík poté výpravu provedl sněmovnou, zasedacím sálem i sídlem Výboru pro evropské záležitosti, jehož je předsedou. Podle slov členů brodské delegace se poslanec Benešík projevil jako skvělý a pozorný hostitel. Další hodiny strávila delegace v jeho doprovodu noční prohlídkou pamětihodností Prahy.

„Jsem velmi potěšen, že představitelé státu umí ocenit práci našich lidí a vnímají jejich pomoc jako významnou a nesmírně přínosnou pro společnost. Jejich přístup k nám byl velmi srdečný. Nabídli nám velkou pohostinnost, mimořádnou pozornost, pochopení i morální podporu,“ přiznal po návštěvě v Praze ředitel brodské charity Petr Houšť.

S využitím zprávy Olega Kapinuse z Oblastní charity Uherský Brod

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu