Právě vyšlo 46. číslo časopisu Studia theologica


Poslední číslo časopisu „Studia theologica“ s vročením 2011 začíná biblicko-historickou studií (Adam Mackerle a Veronika Kučerová) a pokračuje historickými články o Vojtěchu Šandovi (Tomáš Petráček), roli T.G.M. v tzv. kulturním boji (Petr Žák) a pohledu Vatikánu na naše prvorepublikové politiky (Marek Šmíd).

Olomouc: Další dvě studie komentují právní úpravu jáhenství (Monika Menke) a práva na svátosti a na manželství (Marie Kolářová). Vše uzavírá soubor příspěvků z konference o dokumentu Mezinárodní teologické komise „Hledání univerzální etiky: Nový pohled na přirozený zákon“ (Ján Liguš, Jiří Vogel, David Biernot, Jaroslav Franc, Jan Štěpán, Vojtěch Novotný, Eduard Krumpolc, Libor Ovečka, Ctirad Václav Pospíšil).

Studia theologica je odborný teologický časopis Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého, Teologické fakulty Jihočeské univerzity, Teologické fakulty Trnavské univerzity a Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy. Vychází v Olomouci čtyřikrát do roka a jeho obsahem jsou studie a články ze všech hlavních teologických disciplín, mnohé z nich se navíc dotýkají i náboženských, filosofických, psychologických, sociologických a kulturních věd. Další informace lze získat na adrese www.studiatheologica.eu, kde je možné si časopis také objednat.

Pavel Černuška, proděkan CMTF UP

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu