Prázdninová nabídka akcí Centra pro rodinný život


Řadu zajímavých akcí pro všechny věkové skupiny připravili na konec června a období prázdnin pracovníci olomouckého Centra pro rodinný život. Na své si tak mohou přijít tatínkové s dětmi, osamělé matky i prarodiče se svými vnoučaty.

Olomouc: Již příští pátek vyrazí na pěší pouť z Velehradu na Svatý Hostýn tatínkové s dětmi. Na cestu se vydají v pátek 24. června v 8.00 hodin od velehradské baziliky a celkem šedesátikilometrové putování ukončí v neděli 26. června mší vatou od 15.00 hodin na Hostýně. Doprovázet je bude i zdravotní dozor a kněz. Kapacita pouti je už v současné době naplněna.

V pondělí 27. června 2011 se v sále arcibiskupské kurie v Olomouci opět sejdou animátoři společenství seniorů. Začátek je v 9.00 hodin a předpokládaný konec v 15.00 hodin. Účastníci se mohou těšit na přednášku MUDr. Mileny Bretšnajdrové, prohlídku katedrály, mši svatou, společný oběd a vzájemné popovídání i předání zkušeností s pastorací seniorů. Bližší informace podá a přihlášky přijímá Lucie Ševrová, tel.: 587 405 251, e-mail: sevrova@arcibol.cz.

Polovina července nabízí Týdenní pobyt pro osamělé matky s dětmi na Svatém Hostýně. Setkání v termínu od 22. do 30. července je určeno všem matkám, které z různých důvodů vychovávají své děti samy. Přijet mohou i samy, bez dětí. Setkání je rozdělené do dvou částí – vzdělávací a rekreační. Dopolední program zahrnuje přednášky terapeuta, psychiatra, kněze a předpokládá se na ní účast přihlášených maminek (v průběhu přednášek je pro děti zajištěn program). Během dne se nabízí příležitost k osobním rozhovorům s přítomnými odborníky nebo knězem, který je přítomen po celou dobu setkání. Každý den je možnost zúčastnit se mše svaté a společných modliteb. Rekreační část setkání probíhá v odpoledních hodinách a lze ji trávit buď individuálně, nebo se zapojit do společně připravovaného programu pro celou rodinu či výtvarných dílen, vyjet na výlet apod. Bližší informace podá Marcela Řezníčková, tel.: 587 405 253, e-mail: reznickm@arcibol.cz.

Další pobyt, tentokrát pro prarodiče s vnoučaty, je naplánován na dobu od 8. do 14. srpna do Velkých Losin. Ubytování je zajištěno v penzionu v klidné lokalitě uprostřed přírody, nedaleko zámeckého komplexu a lázeňského parku s termálním koupalištěm i vnitřním bazénem. Dobře dostupné je i centrum městečka s proslulou ruční papírnou. Pokoje jsou jedno- až čtyřlůžkové se společným sociálním zařízením na chodbě. V areálu je možnost širokého sportovního vyžití, naplánovány jsou výlety do přírody, poznávání kulturních památek města Velké Losiny a okolí, program pro děti. Strava je zajištěna celodenní v restauraci penzionu. Cena zahrnující ubytování a stravu je 2.400,- Kč za dospělého a 1.800,- Kč za dítě ve věku 4-12 let. Děti do 3 let platí jen stravu, a to zlevněnou – pobyt pro dítě do tří let stojí 540,- Kč. Zaplatit zálohu a odevzdat přihlášky je nutné do 30. června. Bližší informace podá a přihlášky přijímá Lucie Ševrová, tel.: 587 405 251, e-mail: sevrova@arcibol.cz.

Veškeré informace o nabízených aktivitách jsou k dispozici i na stránkách Centra pro rodinný život, www.rodinnyzivot.cz.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu