Předvánoční čas na církevní ZŠ ve Veselí nad Moravou


Oslavy sv. Martina, začátku adventní doby i sv. Mikuláše, ale také vánoční jarmark, jehož výtěžek podpoří místní stacionář – i tyto události tvořily život Církevní základní školy ve Veselí nad Moravou na přelomu listopadu a prosince 2015.

Svatý Martin

Na svátek sv. Martina uspořádal školní parlament „Bílý den“ a sv. Martin všechny pozval na večerní pochod s lucerničkami do zámeckého parku. Na 400 zájemců zhlédlo také kulturní vystoupení – „Legendu o sv. Martinovi“ – a děti si odnesly malého bílého koníka.

Zahájení adventu

Již tradičně zahajujeme adventní období společným setkáním při tzv. pondělních čtvrthodinkách, v tomto období právě zaměřených na adventní dobu. Také letos jsme mohli společně s panem kaplanem Vlkem vstoupit v pondělí 30. listopadu do tohoto předvánočního období. Připomněl nám význam adventu, zapálil první svíčky na adventním věnci a požehnal věnce, které si děti vyrobily.

Slavnostní oběd k zahájení adventu

U příležitosti zahájení adventu se stalo již tradicí, že přicházejí na naši školu studenti z VOŠ, SOŠ a SOU ve Bzenci uvařit oběd a připravit slavnostní tabuli.

Školní jídelna se v tento den změní na vyzdobenou restauraci, kde všichni strávníci mají na výběr ze tří jídel a nápojů podle jídelního lístku a jsou obslouženi dle pravidel správného stolování. Důstojnou atmosféru slavnostního oběda doplnilo i slavnostní oblečení žáků i učitelů, protože tento den byl vyhlášen jako „Den elegance“.

V prostorách školy studenti předváděli také zdobení perníčků, modelování z marcipánu a tvoření vánočních svícnů. Všechny činnosti si žáci s nadšením vyzkoušeli a odnášeli si domů vlastní výrobky.

Mikulášská nadílka

V pátek 4. prosince 2015 zavítal na naši školu sv. Mikuláš i se svou družinou, aby pozdravil a obdaroval všechny hodné děti. Tradičně se organizace ujali členové žákovského parlamentu společně se školním klubem, který připravil pro všechny děti perníčky. Děti Mikulášovi zpívaly, recitovaly básničky a moc se snažily, aby si dáreček opravdu zasloužily.

Sv. Mikuláš se svou družinou navštívil i děti z mateřské školky, pana kaplana, také zavítal na Městský úřad ve Veselí nad Moravou a do stacionáře Toník.

Vánoční jarmark

Dne 10. prosince naše škola již tradičně pořádala v prostorách školy vánoční jarmark, který slavnostně zahájily děti školního sboru.

Žáci jednotlivých ročníků 1. i 2. stupně vystavili a prodávali výrobky s vánoční tématikou. Spousta výrobků vznikala už dlouho před Vánocemi jak ve škole, tak i doma. Velké poděkování patří všem, kteří s přípravou dekorací a výrobků pomáhali.

Kromě drobných dárků mohli návštěvníci ochutnat vánoční štrúdl, horký punč či svařák. Příjemná vánoční atmosféra, hojná účast ze strany rodičů a ostatních návštěvníků byla všem radostnou odměnou.

Část z výtěžku bude věnována na charitativní pomoc stacionáři Toník ve Veselí nad Moravou.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu