Premiér ocenil i redaktory Radia Proglas


Na slavnostním večeru k Mezinárodnímu dni osob se zdravotním postižením předal premiér Petr Nečas Cenu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany za publicistické práce zaměřené na problematiku zdravotního postižení. Ocenění si odnesla také olomoucká redaktorka Proglasu Radka Rozkovcová.

Radka Rozkovcová z olomoucké redakce Proglasu hovoří při přebírání ceny. Foto vlada.czBrno: Radio Proglas v soutěži uspělo v konkurenci 18 počinů. Zvítězil pořad Evropské dny handicapu v Ostravě redaktora Proglasu Antonína Žolnerčíka z ostravského studia Hedvika. Evropské dny handicapu v Ostravě pořádá asociace Trigon a účastní se jich zástupci různých organizací zabývajících se problematikou osob se zdravotním postižením. Radio Proglas pořad mimořádně uvede v sobotu 10. prosince 2011 od 17.00 hodin.

Čestné uznání získal také pořad redaktorky Radky Rozkovcové z olomouckého studia Radim Balet Globa aneb Když vozíčkáři tančí. Olomoucké občanské sdružení Balet Globa se věnuje terapii fyzicky i mentálně handicapovaných klientů a vozíčkářů formou psychobaletu.

„Všechno to byly nesmírně přínosné projekty, které v první řadě pomáhaly a pomáhají integraci lidí s hendikepem do společnosti,“ řekl během předávání premiér Nečas.

Celá zpráva se jmény všech oceněných je na stránkách Vlády České republiky, na stejném místě jsou k dispozici i další fotografie.

Martina Jandlová, tisk.cirkev.cz

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu