Prezident Klaus navštívil kostel sv. Mořice v Olomouci


Prezident Václav Klaus při návštěvě Olomouckého kraje navštívil 14. 6. chrám svatého Mořice v Olomouci, kde jej přivítal arcibiskup Jan Graubner a probošt František Hanáček. P. Hanáček mu představil historii chrámu a slavných varhan, které jsou dnes největší v České republice. A že je na zvuku varhan co obdivovat, přesvědčil přítomné varhaník Karel Martinek.

Arcibiskup připomněl papežskou návštěvu Olomouce v roce 1995 a poděkoval panu prezidentovi i prezidentské kanceláři za jejich podíl na úspěšné návštěvě papeže Benedikta XVI. v České republice v minulém roce.
Za přítomnost prezidenta Václava Klause poděkoval arcibiskup Graubner Mgr. Josefu Kořenkovi, který před dvaceti lety založil olomouckou pobočku Vysokoškolského katolického hnutí a celostátní vysokoškolské pouti na Velehrad, před deseti lety pak dnes už tradiční Dny lidí dobré vůle na Velehradě, v jejichž rámci se koná také největší setkání vozíčkářů ve střední Evropě a řada dalších významných aktivit. Jako projev vděčnosti mu předal papežské vyznamenání Rytíř řádu svatého Řehoře Velikého.

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu