Přihlášky na AG v Kroměříži lze podávat do poloviny března


Až do 15. března 2013 je možné podávat přihlášky ke studiu na Arcibiskupském gymnáziu v Kroměříži. První kolo přijímacího řízení se pak uskuteční ve dnech 22. a 23. dubna.

Kroměříž: „Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži je církevní škola, která kvalitně připravuje studenty ke studiu na všech typech vysokých škol. Na gymnáziu je studentům k dispozici kněz, jáhen a řeholní sestry,“ shrnuje ředitel gymnázia Štěpán Bekárek důvody, proč na škole studovat, a dodává: „Každý pracovní den nabízíme možnost prohlídky školy a domova mládeže i konzultace o možnostech studia pro žáky sedmých a devátých tříd.“ Potřebná je podle ředitele jen předchozí domluva na e-mailové adrese bekarek@agkm.cz nebo stuska@agkm.cz (školní kaplan P. Pavel Stuška) či na telefonním čísle 573 501 111. „Informace o možnostech studia lze získat i na webových stránkách školy www.agkm.cz,“ upozorňuje pedagog.

Na význam církevních škol pro vzdělání a výchovu mladých lidí upozornil ve svém předloňském pastýřském listu k adventní době také olomoucký arcibiskup Jan Graubner. „Zvláště prosím rodiče, aby mysleli na víru svých dětí, které dali pokřtít. Při křtu slíbili, že je vychovají ve víře v Pána Ježíše, že je naučí milovat Boha a bližního. K tomu patří nejen přihlásit děti do náboženství, vést je k modlitbě a pravidelné účasti aspoň na nedělní bohoslužbě, ale také je naučit žít jako Boží přátelé,“ připomíná arcibiskup.

Jako pomoc při tomto nesnadném úkolu pak rodičům nabízí právě církevní školy. „Mateřské a základní mohou využít jen ti, kteří je mají blízko. Ty střední mají internáty, takže je možné dojíždět i z větší dálky. Máme tři gymnázia, jednu střední odbornou a jednu vyšší odbornou školu. Učňovské školy nemáme, ale studentům státních učňovských škol v Kroměříži nabízíme aspoň náš internát s výchovným programem,“ vyjmenovává arcibiskup Graubner.

Pokračuje pak slovy: „Všechny naše školy jsou po odborné stránce kvalitní. Navíc nabízejí náboženskou výchovu a názorové prostředí, které pomůže studentům nejen získat dobré informace a v diskusích si tříbit názory, ale také se naučit pracovat na sobě. Spolu s učiteli se jim věnují kněží a vychovatelé a pomáhají jim vyrůst v křesťanské osobnosti. I v našich školách se vyskytují problémy, ale snažíme se je poctivě řešit, protože tito lidé mají Vaše děti rádi a záleží jim na nich. Studentům, pro které by jedinou překážkou studia byla finanční otázka, se snažíme zajistit stipendium,“ dodává olomoucký arcibiskup.

(gra)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu