Příklady dobré praxe Církevní základní školy v Kroměříži


Církevní základní škola v Kroměříži je jednou z pěti základních církevních škol v naší diecézi. Letos přijme do své první třídy již po sedmnácté nové prvňáčky. Tak jako ostatní církevní školy, i ona se snaží o co nejlepší výchovu a vzdělávání mladé generace. K jejím pravidelným aktivitám patří vystupování flétnového, tanečního a dramatického souboru.
Pravidelně mohou občané města Kroměříže sledovat akce, které škola připravuje pro veřejnost. Je to např. „Živý betlém" a program při rozsvěcování vánočního stromu představiteli města. Vedle zmíněných souborů mohou děti, dle zájmu, navštěvovat zájmové kroužky šachové hry, informatiky, kroužek fléten, výtvarný kroužek, turistický kroužek, kroužek francouzštiny, logopedický, sportovní gymnastiku a několik kroužků přípravy na soutěže a olympiády.
V minulých dnech obdrželo Arcibiskupství olomoucké, které je zřizovatelem této školy, inspekční zprávu České školní inspekce z kontroly, která na škole proběhla v prosinci minulého roku. Z ní vyplývá, že škola velmi dobře pracuje ve všech směrech. Vysoce je v ní ceněna např. výuka žáků se speciálními vzdělávacími potřebami nebo vytváření podmínek pro předcházení vzniku sociálně patologických jevů.
V některých oblastech dokonce dostala výjimečné hodnocení, tzv. označení „příklady dobré praxe". Česká školní inspekce tak označuje ty činnosti školy, které jsou vzorem pro ostatní školy, a není pravidlem, že se toto hodnocení v jejich zprávách často objevuje. CZŠ v Kroměříži toto hodnocení obdržela hned ve třech oblastech. Bylo to v oblasti zohledňování vzdělávacích potřeb žáků: „Péče a přístup věnovaný integrovaným žákům, materiální i odborné zabezpečení jejich vzdělávání ve škole je příkladné." Dále tato zpráva jako příklad dobré praxe vyzvedla personální podmínky školy a úspěšnost žáků ve vzdělávacím programu, kde vyzvedla velké úspěchy v soutěžích a prezentaci školy na veřejnosti.
Tyto velké úspěchy a výborné hodnocení ze strany České školní inspekce jistě nejsou dílem náhody, ale především nasazením a obětavou prací vedení školy i celého učitelského sboru. Pokud byste se chtěli o škole dozvědět něco více, můžete se podívat na jejich webové stránky http://www.czs-km.cz/. My vám na závěr z těchto webových stránek předkládáme pár postřehů prvňáčků na téma:
V 1. třídě se mi líbí, protože...
 si připadáme velcí
 máme tělocvik
 dostáváme jedničky
 máme nové kamarády
 hrajeme hry, které nás učí
 máme hodnou paní učitelku
 píšeme do opravdové písanky
 si můžeme sami něco přečíst
 dostaneme vysvědčení
 máme každý den ranní chvály
 o přestávce můžeme hrát vybíjenou
 už nás učila i paní ředitelka
 vyrábíme, kreslíme a zpíváme
 učíme se básničky o písmenkách

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu