Profesor Malcolm Payne, další světový odborník na sociální práci v Olomouci


Profesor Malcolm Payne přijal pozvání Caritas – Vyšší odborné školy sociální a ve dnech 20.–23. března 2012 navštíví Olomouc. Na programu je přednáška pro studenty školy, návštěva hospiců, ale také účast na vernisáži fotografií, kterou škola organizuje, a prohlídka významných olomouckých památek. Po Tony Phillipsovi je Payne již druhou významnou zahraniční osobností z oblasti sociální práce, která v březnu přednáší na Caritas-VOŠs.

Olomouc: Malcolm Payne přicestuje do Olomouce z Velké Británie díky programu Erasmus. Na uvítanou významného profesora naplánovala Caritas – Vyšší odborná škola sociální vernisáž výstavy fotografií projektu Kathkaris, která se uskuteční v Green Baru na Ztracené ulici v úterý 20. března v 17.00 hodin.

Přednáška Malcolma Payna na téma „Paradigmata v sociální práci“ je naplánována na středu 21. března od 9.00 do 12.00 hodin v aule Caritas-VOŠs. Pro britského odborníka jsou dále připraveny komentované prohlídky Arcibiskupského paláce a baziliky Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku. Malcolm Payne, který působí v St. Christopher’s Hospice v Londýně, také navštíví hospice v Rajhradu a na Svatém Kopečku v Olomouci.

Prof. Malcolm Payne je poradce v oblasti politiky a rozvoje v St. Christopher’s Hospice v Londýně. Specializuje se na teorii a praxi sociální práce v oblasti péče o lidi s mentálním postižením, komunitní práce a také komunitní služby pro seniory. Výzkumně se zaměřuje na péči o lidi v terminálním stádiu života a na paliativní sociální práci.

Magdaléna Vaculčiaková, oddělení komunikace Caritas

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu