Prohlášení evropských biskupů k situaci v Sýrii


Již několik měsíců církev a celé mezinárodní společenství sleduje s velkou úzkostí a hlubokým smutkem eskalaci násilí v Sýrii, kde, jak se zdá, zbraně nahradily dialog.

St. Gallen: Doufáme, že státní orgány této země, lidé a všichni věřící bez rozdílu vyznání budou vzhlížet k Bohu a hledat cestu, která pomůže zastavit veškeré nepřátelství, budou položeny zbraně a lidé se vydají na cestu dialogu, smíření a míru. Tento konflikt přináší jen nevyhnutelný žal, zkázu a má vážné následky pro šlechetný syrský lid. Válka nikam nevede. Štěstí je možné dosáhnout jen společnými silami, rozhodně ne zneužitím síly jedné skupiny vůči druhé.

Následující dny mohou být rozhodující pro výsledek této krize. Proto vyzýváme všechny evropské křesťany, aby se ještě více modlili za mír v tomto regionu. Naše víra nám dává naději, že řešení této krize je možné. Řešení, které je spravedlivé a konstruktivní, respektující zájmy všech. Je zapotřebí znovu nalézt prostor pro dialog o míru. Nikdy není příliš pozdě na pochopení toho druhého, vyjednávání a budování společné budoucnosti.

Jsme si jistí, že s Boží pomocí může zdravý rozum zvítězit a vytvořit klidné bydlení v harmonii, pravdě, spravedlnosti, lásce, svobodě a respektování všech menšin, zejména místních křesťanů.

kardinál Péter Erdő, předseda CCEE
kardinál Angelo Bagnasco, místopředseda CCEE
arcibiskup Józef Michalik, místopředseda CCEE

Zdroj: tisk.cirkev.cz

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu