Prosba ČBK o pomoc při povodních


Všem farnostem Arcidiecéze olomoucké

I když nevyhlašujeme povinnou celonárodní kostelní sbírku na pomoc postiženým současnými povodněmi, obracím se na Vás s prosbou o pomoc podle Vašich možností v duchu výzvy předsedy ČBK Mons. Dominiky Duky. Finanční příspěvky je možné posílat přímo na konto Diecézní charity ostravsko-opavské, která je celorepublikovým koordinátorem této pomoci.

S díky za spolupráci a projev křesťanské solidarity

+ Jan Graubner,
arcibiskup olomoucký

 

Prosba ČBK o pomoc při povodních

Na výzvu olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera, předsedy Rady ČBK pro charitu a misie a místopředsedy ČBK, se Česká biskupská konference obrací k diecézím v České republice a diecézním charitám, ale také k jednotlivcům s prosbou o pomoc občanům v zaplavených oblastech Zlínského a Moravskoslezského kraje.

Příspěvek ke zmírnění vzniklých škod je možné zaslat na sbírkové konto Diecézní charity ostravsko-opavské: 5015003434/5500 u Raiffeisenbank, variabilní symbol: 333. Vítána je rovněž pomoc při odstraňování škod, kdy bude zapotřebí přiložit ruku k dílu.

Jako křesťané chceme svou solidaritu s oběťmi a poškozenými vyjádřit také modlitbou. Rádi bychom poděkovali Armádě České republiky, Policii ČR a Hasičskému záchrannému sboru ČR za obětavou pomoc občanům těchto oblastí, a to nejen těm, kteří se hlásí k naší víře.

V Praze dne 19. května 2010

Mons. Dominik Duka OP
arcibiskup pražský
předseda České biskupské konference

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu