Prostějovská Oáza nabízí osvěžení v poušti všedních školních i pracovních povinností


Se začátkem nového školního roku začalo při Cyrilometodějském gymnáziu a mateřské škole v Prostějově opět fungovat i středisko pro volný čas dětí a mládeže Oáza a stejnojmenný školní klub. Studentům i zájemcům z řad veřejnosti nabízí možnost, jak smysluplně strávit čas mimo vyučování.

Prostějov: „Není nám lhostejné, jak naši studenti tráví svůj volný čas, a chceme, aby čekání na autobus, přestávky či volný čas trávili v bezpečném prostředí a měli možnost jej prožít smysluplně. Klub se tak stává významnou prevencí proti nejrůznějším sociálně-patologickým jevům a umožňuje studentům rozvíjet přirozené vlohy a nadání, poskytuje jim prostor pro seberealizaci,“ shrnuje význam zařízení vedoucí klubu Martin Bradáč.

Ve školním klubu, který na gymnáziu funguje už od roku 2002, si studenti mohou napsat úkoly do školy, zahrát si například stolní hry, šipky či kalčo, poslechnout si hudbu, popovídat si se spolužáky a kamarády nebo si vybrat z bohaté nabídky „Bufetu o Hanke“.

Pravidelné kroužky na gymnáziu jsou otevřeny nejen pro studenty, ale i pro mládež celého prostějovského děkanátu a širokou veřejnost. V nabídce jich je celá řada, nově je otevřen například kroužek botanický, elektrotechnický či zábavné matematiky.

Celou nabídku je možné najít na stránkách klubu www.cmg.prostejov.cz/oaza, tamtéž se lze dozvědět také o dalších akcích, mezi něž patří např. výlety, prázdninové tábory nebo kreativní podvečery.

Jitka Hubáčková

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu