Rodinné centrum v Olomouci hledá "Poklady naší rodiny"


V rámci slavení Roku rodiny připravilo olomoucké Centrum pro rodinný život aktivitu s názvem „Poklady naší rodiny“. Jejím cílem je povzbudit k hledání toho, co dobrého se v našich rodinách událo, a to jak události významné, tak zdánlivé maličkosti. Objevený „poklad“ je třeba zpracovat na papír a zaslat do konce května rodinnému centru, které z došlých prací uspořádá putovní výstavu.

Olomouc: Mezi hledané „poklady“ mohou patřit například životní momenty týkající se víry v rodině – zápasy o víru, odpuštění, obrácení nebo povolání. Lze si také vzpomenout na některé z předků a na to, čím danou rodinu obohatil. Zaměřit se je ale možné i na zdánlivé maličkosti všedních dnů, například na společně strávené chvíle.

Nalezené poselství je pak třeba graficky zpracovat na papír velikosti A3, a to formou obrázků, fotografií, psaného textu, básničky, apod. – záleží na kreativitě. Nejedná se ovšem o soutěž – pořadatelům jde o to, aby si všichni účastníci uvědomili, co dobrého Bůh v jejich rodině vykonal a stále koná, a byli mu za to vděčni. Tato aktivita má taktéž podpořit soudržnost, a proto je důležité, aby se na zpracování podílela celá rodina.

Vytvořené projekty mají být odevzdány na Centru pro rodinný život (Biskupské nám. 2, 779 00 Olomouc) nebo v jednotlivých děkanátních centrech pro rodiny, a to buď poštou, nebo osobně. Termín odevzdání je 30. června 2014. Každá rodina, která vypracovaný projekt pošle, obdrží malou odměnu.

Odevzdané projekty budou prezentovány na internetových stránkách www.dcpr.cz/poklady a tak budou sloužit k vzájemnému obohacení. Projekty budou také vystaveny na Svatém Hostýně u příležitosti arcidiecézní pouti rodin v sobotu 30. srpna. Všichni účastníci budou mít možnost představit svůj projekt ostatním rodinám. Poté budou v jednotlivých děkanátech olomoucké arcidiecéze následovat putovní výstavy odevzdaných projektů.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu