S papežem se v Americe setká i rodina z Valašska


Na setkání s tisíci křesťanských rodin z celého světa a také s papežem Františkem tento týden do USA vyrazili Kunderovi z Lužné u Vsetína. Pětičlennou rodinu na cestě, jejíž hlavní náplní je účast na Světovém setkání rodin ve Filadelfii (22.–27. září 2015), doprovází vsetínský děkan P. František Král.

Olomouc: „Na cestu se vydáváme díky Božímu řízení,“ říkají s úsměvem manželé Karel a Jana Kunderovi a vysvětlují: „Oslovil nás P. František Král.“ Od účasti na celosvětovém setkání rodin očekávají především vzbuzení do života z víry. „Zároveň se těšíme, že budeme spolu – každý takto strávený čas naši rodinu posune vždy o kousek vpřed,“ dodávají manželé, kteří vychovávají dva syny (17 a 14 let) a šestiletou dceru.

Právě ty by přitom, jak doufají, mohla tato cesta oslovit nejvíc. „Byli bychom rádi, kdyby se nebáli jezdit na podobná setkání sami, nebo i se svými budoucími rodinami. Sdílení víry je moc důležité a potřebuje ho i svět kolem nás,“ jsou přesvědčeni manželé. Sami prý už podobná setkání zažili a zúčastnit se ho nyní i s dětmi považují za výzvu. „A taky doufáme, že děti na vlastní kůži zakusí a pochopí, jak je důležité znát cizí jazyk,“ doplňují.

Přípravy na cestu podle nich spočívaly nejen v balení kufrů, ale také ve vytrvalých modlitbách. „A nebýt jich, nikam bychom nejeli – vyskytlo se dost situací, které byly nad naše síly,“ říkají Kunderovi a popisují: „Například nám zrušili let a trvalo měsíc, než nabídli náhradní termín, dlouho jsme také nemohli najít ubytování ve svých finančních možnostech. Božím řízením se nám ale nakonec podařilo sehnat ubytování u příjemných lidí a na setkání s nimi se moc těšíme.“

(gra)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu