Sbor Stojanova gymnázia zvítězil v celostátní přehlídce


Ve dnech od 9. do 11. dubna 2015 bojoval pěvecký sbor Stojanova gymnázia Velehrad o zlaté pásmo v celostátní přehlídce gymnaziálních sborů v Brně. Konkurence byla převeliká, do Brna se sjely nejlepší sbory z celé ČR. My jsme se jí ale nezalekli a zpívali, co nám plíce stačily! A vyplatilo se. Domů jsme si přivezli zlato!

Velehrad: Ve čtvrtek po našem příjezdu do Brna nás čekalo rychlé ubytování a hned následovala zkouška pěveckého ateliéru, kde se sešly sbory dohromady a zkoušely společné skladby, kterými se v sobotu pyšnily v projíždějících tramvajích cestou k paní primátorce. Také zazněly v přímém přenosu na ČT 1 nebo na nádvoří Nové radnice v centru Brna. Ve čtvrtek po ateliéru následovala večeře a návštěva Dělnického domu v Židenicích, kde proběhl zahajovací koncert „Sbory sborům“.

V pátek dopoledne všichni pilně zkoušeli a nacvičovali, aby předvedli porotě ty nejlepší výkony. A odpoledne to nastalo… Ta chvíle, kdy šlo o všechno! Na pódium zavolali Sbor SGV a my jsme předstoupili a zpívali celým srdcem a šťastní, že tam můžeme stát a dát do toho všechno s krásným pocitem a nezapomenutelným zážitkem! Ta jediná a nejdůležitější chvíle z celého víkendu nastala. Pak zbývalo už jen trpělivě čekat do sobotního slavnostního vyhlášení v Besedním domě.

Páteční večer opadlo veškeré napětí a stres, který nás dosud provázel. A my si ho náležitě užili v klubu Omega, kde jsme měli možnost se lépe poznat s ostatními zpěváky a proniknout do chodu jiných sborů.

V sobotu ráno jsme absolvovali program „Zpívající šalina“, který se konal na Mendlově náměstí, za doprovodu procházejících lidí a zvědavců z okolí Brna a ČT 1. A pak nastalo očekávané slavnostní vyhlášení, na které nás dokonce přijel povzbudit i pan ředitel. Porota zvala sbory na pódium a předávala jim jejich ocenění, až se dostala řada na nás. Obdrželi jsme zlaté pásmo! Měli jsme obrovskou radost a nemohli jsme tomu uvěřit. A teď nezbývá, než se těšit na další ročník!

Patricie Leskovanová, studentka Stojanova gymnázia

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu