Seminář Caritas na téma Kritické reflexe povede Janis Fook


V pondělí 6. května 2013 bude studentům a pedagogům Caritas – Vyšší odborné školy sociální Olomouc přednášet doktorka Janis Fook, která je považovaná za významnou odbornici v oblasti sociální práce. Seminář bude na téma Kritická reflexe.

Olomuc: „Kritická reflexe je pro práci sociálních pracovníků nevyhnutelná, jelikož je jejich práce často komplexní, nejistá a klade na ně požadavky, aby se dovedli učit ze zkušeností,“ říká Janis Fook, která je ředitelkou Institutu sociální práce na Fakultě zdravotnických profesí na Dalhousie University v Novém Skotsku.

Janis Fook představí v rámci semináře význam pojmu kritická reflexe a model, na němž je možné různými způsoby kritickou reflexi trénovat. „Budu mluvit o způsobu, jak se poučit ze zkušeností, a bude prostor i pro diskuzi o tom, jak využít kritickou reflexi v každodenních situacích v práci,“ nastínila Janis Fook program semináře.

Doktorka Janis Fook se narodila v Austrálii, v průběhu svého života působila ve Velké Británii, v Norsku a v Kanadě. Zkušenosti s výukou má např. z University of Southhampton, z University of London anebo Deakin University v Austrálii. Zpočátku se věnovala oblasti kritické sociální práce, později ale rozšířila svoji působnost a přednáší a realizuje výzkumy na téma kritické reflexe obecně. Je autorkou následujících titulů, např. Social Work: A Critical Approach to Practice, Social work: Critical theory and practice.

Caritas – Vyšší odborná škola sociální Olomouc nabízí vzdělání v programech Charitativní a sociální práce a Sociální a humanitární práce. Druhý zmíněný program je jediným svého druhu v České republice. Caritas-VOŠs Olomouc od roku 2000 nabízí také vysokoškolské bakalářské studium ve spolupráci s Cyrilometodějskou teologickou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci. Více informací o vzdělávacích programech, mezinárodních projektech a aktivitách studentů lze najít na www.caritas-vos.cz.

Magdaléna Vaculčiaková, oddělení komunikace Caritas

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu