Školáci z Olomouce poznávali vánoční příběhy a zpívali koledy


Předvánoční programy pro školy, během nichž se na třech stanovištích vystřídalo asi 800 dětí z prvního stupně ZŠ z Olomouce a okolí, se ve dnech 15.–18. prosince 2014 uskutečnily na faře a v kostele u sv. Mořice. Každoroční akci opět připravila svatomořická farnost ve spolupráci s teologickým konviktem a Centrem pro školy.

Foto archiv Centra pro školyOlomouc: Nejprve se děti dozvěděly něco o slavení Vánoc a vyslechly si vánoční příběh, tak jak si ho můžeme přečíst v Bibli. Přitom si také zazpívaly několik koled a poslechly si ukázky z České mše Jakuby Jana Ryby.

Na druhém stanovišti jim Mach s Šebestovou a psem Jonatánem v provedení studentů teologického konviktu objasnili další skutečnosti, např. kde se nachází Betlém. Potom se děti v kostele podívaly na varhany, poslechly si jejich zvuk a po prohlídce betléma se vrátily do svých škol.

Celý program se u dětí setkal s výborným ohlasem. Pro organizátory bylo radostné zjištění, že i dnešní děti vědí alespoň základní fakta o Vánocích, a také to, že velmi dobře znají koleda a vždy si je znovu rády zazpívají.

Helena Polcrová, Centrum pro školy

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu