Školka ve Zlíně se ohlíží za půlrokem života a pořádá zápis


V těchto dnech oslavila Církevní mateřská škola ve Zlíně malé jubileum, půl roku života. Její pracovníci se ohlížejí za uplynulou dobou a dělí se o to, co během ní zažili. Ve dnech 13. a 14. března 2012 se uskuteční zápis nových dětí do školky.

Zlín: Po slavnostním otevření školky jsme uvítali 45 dětí, které situaci příchodu do nového prostředí s novými učitelkami a dětmi zvládaly velmi statečně. Již po několika týdnech utichl smutnící pláč po maminkách a ustaly pokusy o útěk ze školky. Po prvních dvou měsících, kdy si děti zvykaly na nové prostředí, jsme společně uspali broučky v charitní zahradě a připravili se tak na přicházející zimu.

V prosinci jsme ve školce přivítali vzácnou návštěvu, svatého Mikuláše a velký zástup andělů. Čerti přišli samozřejmě také, ale jelikož ve školce máme jenom hodné děti, zůstali čerti venku bez práce. Spolu s Církevní základní školou jsme prožili den otevřených dveří a jarmark s různými dílničkami, společně jsme se také zúčastnili předvánoční mše.

V lednu jsme navštívili kostel Panny Marie Pomocnice křesťanů, kde jsme se byli podívat na dřevěný vyřezávaný betlém. Ve stejném měsíci za námi do školky přijelo divadélko Daniela Taraby s pohádkou Pták Ohnivák a Liška Ryška. Hostili jsme také krajského koordinátora oddělení BESIP Zdeňka Patíka, který s dětmi mluvil o bezpečnosti při pobytu venku, zejména při přecházení přes silnici a při pohybu v místech, kde jezdí auta.

Jeden den u nás strávila na praxi studentka VOŠ pedagogické ve Svatém Janu pod Skalou. Pedagogický personál navštívil celodenní seminář pedagogiky Franze Ketta. Snažíme se vzdělávat, abychom dětem dokázali vytvořit bezpečné prostředí bohaté na nejrůznější podněty a přispěli tak k tomu, aby se u dětí rozvíjela radost z toho, že je krásné být. Přestože je školka v provozu teprve několik měsíců, je vidět, že je v ní neustále živo, že se den po dni vyvíjí, roste a snaží se reagovat na podněty okolí, zejména dětí, které se v ní, jak se zdá, cítí v bezpečí.

Co říci závěrem? Církevní mateřská škola ve Zlíně má za sebou půl roku života. V této chvíli nezbývá, než se radovat z tohoto daru a děkovat Bohu za všechny, kteří se jakýmkoli způsobem podíleli na jeho vzniku a fungování. V této chvíli velmi děkuji především paní učitelkám a celému personálu za jejich pracovní nasazení a laskavý přístup k dětem. Je to především jejich zásluha, že se děti těší do školky a některé je někdy náročné ze školky dostat domů. Také děkuji dětem a rodičům za trpělivost v začátcích. Děkujeme za vaše modlitby, které jsou nám velkou posilou.

Magdaléna Kovářová, vedoucí učitelka CMŠ Zlín

 

Zápis dětí do CMŠ Zlín na školní rok 2012/2013 bude probíhat ve dvou termínech, v úterý 13. března 2012 od 15.00 do 16.30 hodin a ve středu 14. března od 15.00 do 16.30 hodin. Přihlášku lze vyzvednout osobně v kanceláři školky vždy v úterý od 6.30 do 8.30 a od 15.00 do 17.00 hodin.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu