Školní rok ve Veselí zakončila mše svatá i retro den


Výletem do Rakouska pro oceněné žáky, televizní soutěží, spartakiádou i sbíráním céček žili v uplynulých týdnech žáci a pracovníci Církevní ZŠ ve Veselí nad Moravou. Školní rok zakončila mše svatá a loučení deváťáků.

Výlet pro oceněné žáky

V červnu se uskutečnil výlet pro reprezentanty školy a úspěšné žáky v soutěžích a olympiádách. Navštívili rakouský zábavní park „Familypark“. V překrásném prostředí s obrovským výběrem kolotočů a atrakcí zažili žáci fantastický den.

 

Soutěžili jsme v televizi…

Žáci naší školy se zúčastnili televizního pořadu Bludiště. Souboj v této vědomostní i sportovní soutěži probíhal v ostravském natáčecím studiu. Našemu týmu fandilo dvacet pět spolužáků, a jak vše dopadlo, to se dozvíte na podzim na ČT Déčko.

 

Retro den aneb Škola za našich babiček a dnes

Žáci školního parlamentu připravili aktivity, kterými se bavily děti několik desetiletí nazpět. Skákaly gumu, přes švihadla, panáka, učily se krasopis, poznaly, co byla spartakiáda, céčka, hliněnky a staré deskové hry. Ve škole se sešla spousta retro exponátů, ze kterých vznikla zajímavá výstava.

 

Projekt „48 hodin deváťáka“

Žáci 9. roč. se zúčastnili školního projektu, jehož cílem bylo prověření naplňování klíčových kompetencí školního vzdělávacího programu CZŠ. Předvedli schopnost samostatně řešit zadaný úkol, vyhledávat a třídit informace, uplatňovat získané znalosti, tvořivě myslet, hodnotit sebe i druhé, prezentovat svá řešení a komunikovat.

 

Děkovná mše a loučení deváťáků

Školní rok jsme zakončili slavnostní mší v kostele sv. Andělů strážných ve Veselí nad Moravou. Při mši zazpíval dětský a učitelský školní sbor. Následující den proběhlo v kině Morava slavnostní loučení deváťáků se školou a spolužáky. Zde byli také oceněni nejlepší žáci školy za jejich aktivity a práci pro školu. Cenu ředitele školy obdržel Marek Galuška, cenu starosty Města získala Veronika Galušková, cenu děkana veselské farnosti Patrik Břečka, cenu SRPŠ Alena Hlaváčková a Sabrina Múčková a cenu žákovského parlamentu Jiří Tillich.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu