Školní rok zahájil v Prostějově biskup Nuzík


Nový školní rok již nabírá svůj rytmus, prázdninové zážitky se pomalu překrývají těmi novými, spojenými se školou, spolužáky, novými vědomostmi a poznatky. Na Cyrilometodějském gymnáziu, základní škole a mateřské škole se uzavřel první školní týden, ale my se chceme ohlédnout za tím úplně prvním školním dnem.

Chrám Povýšení svatého Kříže v Prostějově se v pondělí 3. září 2018 zcela zaplnil studenty gymnázia, žáky základní školy, učiteli, rodiči, ale i bývalými studenty a přišly i děti z naší mateřské školy se svou učitelkou. Velmi rádi jsme přivítali pomocného biskupa olomoucké arcidiecéze Josefa Nuzíka, aby školní rok zahájil společnou mší svatou. Spolu s ním celebrovali školní kaplan P. Petr Matula, SDB, otec děkan P. Aleš Vrzala, P. Pavel Čáp, SDB, P. Antonín Pražan, SDB a P. Josef Glogar, SDB.

Jak už bývá zvykem, na této mši vítáme nové studenty primy a také nové žáky 6. ročníku základní školy. Za potlesku spolužáků se všichni představili a z rukou svých nových třídních učitelů převzali malý dárek. Ředitel školy Pavel Polcr popřál všem, aby nadcházející školní rok byl úspěšný a aby se jim ve škole líbilo. Nejen nové studenty, ale i ty stávající, přivítají zrekonstruované odborné učebny gymnázia a během září i upravená venkovní učebna v dvorním traktu školy s relaxační plochou a nově vysázenou zelení.

Hned následující den se noví primánci vypravili na čtyřdenní seznamovací kurz s názvem „Kdo jsem?“ na Starou Vodu u Bruntálu a od neděle do středy se podobně budou seznamovat „šesťáci“. A pak se již rozbíhá celá šňůra kurzů pro jednotlivé ročníky gymnázia i základní školy, která od tohoto roku má již kompletní 2. stupeň od šesté po devátou třídu. Bohu díky.

Jitka Hubáčková, foto archív CMG

 

 

Šestá třída základní školy

 

 

Školní kaplan a třídní učitelka vítají nové šesťáky

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu